2021. 05. 13

COVID-19 IGG ELLENANYAG KIMUTATÁSA A KAPOS MEDICALNÁL

Továbbra is várjuk bejelentkező pácienseinket a vérből történő SARS-CoV-19 spike (tüske) fehérjére specifikus IgG antitest vizsgálatra. Pozitív eredmény esetén védettségi igazolás is igényelhető.

A teszt előnye, hogy nem csak a fertőzés (megbetegedés) után létrejövő antitestek, hanem a jelenleg használt oltóanyagok következtében megjelenő ellenanyag-válasz (védettség) kimutatására is alkalmas.

Amennyiben az oltást követően szeretné valaki megvizsgálni, hogy elkezdődött-e a spike-specifikus IgG antitestek termelése a szervezetében, akkor erre a célra javasolt az oltási dokumentációban írtak alapján a teljes védettség kialakulásának várható ideje után mintát venni.

Az IgG antitestek megjelenése a fertőzés után 7-15 nappal várható.

A vizsgálat alkalmas a COVID-19 megbetegedés utólagos igazolására, azaz amennyiben a szervezetünkben kimutatható az ellenanyag, úgyis bizonyítást nyerünk róla, hogy esetleg nem voltunk nyilvántartott a betegek, vagy tünetmentesen átestünk a fertőzésen.

A pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben az új koronavírus elleni ellenanyag jelen van, így a lelet felhasználható a védettségi igazolvány igénylésénél a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a vizsgálat nem mutatja ki az aktuális fertőzöttséget (ehhez a légúti mintából vett PCR-vizsgálat szükséges), illetve nem különíti el a korábban lezajlott fertőzést egy éppen aktív infekciótól.

A mintavétel előtt alacsony zsírtartalmú élelmiszer fogyasztása megengedett, a folyadékbevitel pedig ajánlott. A teszt eredménye várhatóan 10 munkanap alatt elkészül, amelyről emailben értesítjük a pácienst. A teszt ára 9.000 Ft*.

A vizsgálat elvégzéséhez előzetes időpontegyeztetés szükséges a 0620 245 8585-ös, a 0620 515 2594-es vagy a 0620 521 0277-es – telefonszámok egyikén munkanapokon 08.00 és 19.00 óra között. Kérjük pácienseinket, hogy a centrumunkban tartózkodás ideje alatt fokozottan tartsák be az aktuális óvó-megelőző intézkedéseket, amelyekről telefonon és honalunkon is tájékozódhatnak. *Az árváltoztatás jogát fenntartjuk, a változásokról folyamatosan tájékozódjon telefonos elérhetőségeinken, illetve a www.kaposmedical.hu honlapon.