2019. 03. 14

CT ÉS MR VIZSGÁLATOK RÖVID IDŐN BELÜL KAPOSVÁRIAKNAK IS

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum megállapodást kötött a Pécsi Diagnosztikai Központtal, miszerint lehetőség nyílik rendelőkomplexumunkon keresztül időpontot kérni magán finanszírozással igénybe vehető MR, CT és DEXA vizsgálatokra.

Ennek értelmében a Kapos Medicalnál rendelő szakorvosok indokolt esetekben tovább tudják küldeni a pácienst a Pécsi Diagnosztikai Központhoz, ahol rövid időn belül tudnak időpontot adni a további vizsgálatokra.

Emellett, aki háziorvosától, vagy egy külsős szakorvostól rendelkezik beutalóval, intézményünk segítségével szintén tud időpontot kérni fizetős vizsgálatra, és nem kell hónapokat várnia egy CT, vagy egy MR vizsgálatra.

A DEXA vizsgálatokhoz és bizonyos típusú MR vizsgálatokhoz szakorvosi beutaló nem feltétel, de minden korábbi orvosi leletet szívesen fogad a Pécsi Diagnosztikai Központ, mert segíti a munkájukat. Az ionizáló sugárzással járó vizsgálat (CT) kizárólag (szak)orvosi beutalóval vehető igénybe.

ct

Forrás: Pécsi Diagnosztikai Központ

 

Vizsgálatok előjegyzett időpontban

A beteg a CT és MR vizsgálatokat követően a képi információt tartalmazó CD-t azonnal megkapja, míg a szöveges lelet kiadásának időpontjáról a recepción kap tájékoztatást. A DEXA vizsgálatnál a leletet a beteg a vizsgálatot követően kézhez kapja.

A pontos diagnózis felállításához elengedhetetlen a kórelőzményi adatok ismerete. Azzal is segíti a munkát, hogy a CT és MR vizsgálati beutalót vagy a DEXA vizsgálat beutalóját a kezelőorvos gondosan tölti ki. Szorongó, klausztrofóbiás betegek esetében lehetőség van a vizsgálatot altatásban is kérni. Ekkor a vizsgálatot követően megfigyelő helységben történik az ébredezés, amit szakorvos kísér figyelemmel. Előzetes rendszámegyeztetést követően a Pécsi Diagnosztikai Központnál a páciensek számára ingyenes parkolásra van lehetőség közvetlenül az épület előtt. Részletekért hívja a 0620 245 8585-ös telefonszámunkat.