2019. 10. 31

Dr. Willner-Haring Pétert ismét a Magyar Sebész Társaság vezetőségébe választották

A több, mint százéves múlttal rendelkező Magyar Sebész Társaság a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében 2 évente megtartott tisztújító gyűlésén Dr. Willner-Haring Pétert ismét a vezetőség soraiba választotta.  Willner doktor emellett a MST Coloproctologiai Szekciójának az elnöke.

 

Ez a csoport, amely tagjai között tudhatja a legnagyobb tapasztalattal rendelkező sebészeket, többek közt azzal a céllal jött létre még 1907-ben, hogy „tudományt és lelkesedést keressenek az összejöveteleken”. Tudást, amelyet szenvedő embertársak, betegek javára fordíthatnak és lelkesedést, amely örömöt és erőt ad szakmájuk fejlesztésére, előbb vitelére és a rájuk háruló felelősségteljes nagy munka elviselésére.

Willner doktor feladata a kétévente megrendezésre kerülő kongresszus szervezése is, melyet idén októberben Siófokon tartanak. Különösen említésre méltó ez, mivel magánegészségügyben dolgozó sebész eddig még nem részesült ebben a megtiszteltetésben. Ez így egyben a TritonLife csoport Róbert Magánkórházában végzett sebészeti munka elismerését is jelenti. Már többször megbizonyosodhattunk arról, hogy proktologiai tevékenységünk referenciának számít Magyarországon. A végbélsipolyok és a kismedencei, főleg gáttáji rekonstrukciókban kimagasló eredményeket érhettünk el.