2019. 01. 02

EGYEDÜLÁLLÓ ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLATOK A KAPOS MEDICALBAN

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrumban január 2-ától Kaposváron lehetőség nyílik korszerű és biztonságos gasztroenterológiai vizsgálatok elvégzésére.

A rendelőkomplexumban januártól rendelkezésre állnak gyomortükrözéses és vastagbéltükrözéses vizsgálatok, melyek során tápcsatorna-rendellenességek diagnózisait állíthatják fel, modern és nyugodt körülmények között. A Kapos Medical gasztroenterológusa, Dr. Kozma Béla tájékoztatott, a rendelkezésre álló különleges eszközök használata lehetővé teszi a legkisebb elváltozás megtalálását is. endoszkop
A gyomortükrözés célja a gyomorbántalmak, a felhasi fájdalmak, reflux, nyelési panaszok, felszívódási zavarok, nyelőcső- illetve nyombélproblémák, felszívódási zavarok okának kiderítése, de használják a gyomorrák szűrővizsgálataként is.
A vastagbéltükrözéssel a végbél és a vastagbél teljes hosszának, illetve az azt bélelő nyálkahártya-felszínnek a megtekintésére, vérzésforrás vagy szűkült bélszakasz (polip, rosszindulatú daganat, nyálkahártyagyulladás, kifekélyesedés, stb.) keresésére van lehetőség. A beavatkozások a helyi érzéstelenítésen túl, bódításban és altatásban is elérhetőek a centrum páciensei számára. A vizsgálatot követően a betegmegfigyelés komfortos pihenő-fektető szobában, megnyugtató körülmények között, megfelelő szakszemélyzet jelenléte mellett történik, ezzel is elősegítve a lábadozás első időszakának meggyorsítását. endoszkop
A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrumban jelenleg elsősorban a mihamarabbi gyors diagnózis felállítására helyezik a hangsúlyt.

Szerző: Róth-Balázsi Hunor / Kaposvár Most.hu