2022. 02. 09

INGYENES SZŰRÉSEK A BETEGEK VILÁGNAPJÁN

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum ingyenes szűrésekkel csatlakozik a Betegek Világnapja kezdeményezéshez február 11-én, a Kaposvári Nagypiacon. 1992 óta február 11-én tartjuk a Betegek Világnapját II. János Pál pápa kezdeményezésére. A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum a gyógyítás mellett a megelőzésre is kiemelt figyelmet fordít, éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy időnként ingyenes szűrésekre is biztosítsunk lehetőséget azok számára, akik egészségtudatosan élnek, és hozzánk hasonlóan gondolkodnak. A szűrések a betegségek korai felismerése mellett nagyban hozzájárulnak az egészségi állapot javításához és betegségtől mentes várható élettartam növeléséhez.

Amennyiben Magyarország lakosságának legalább 70%-a részt venne egészségügyi szűrővizsgálatokon, a szűrést követő 5-7 éven belül évente mintegy 1500-2000 személy idő előtti elhalálozása elkerülhető lenne.

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum február 11-én, pénteken 07.00 és 10.00 óra között ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésre, testsúly és testösszetétel mérésre, illetve egészségügyi, táplálkozási tanácsadásra várja az érdeklődőket a Kaposvári Nagypiacon, a régi csarnokban.