2020. 12. 11

ULTRAHANG DIAGNOSZTIKAI MAGÁNRENDELÉS KAPOSVÁRON

Akárcsak más szolgáltatásinknál, az ultrahang diagnosztika esetében is arra törekszünk, hogy összehangolt munkával, több szakember együttműködésével, hosszas várakozási idő nélkül tudjuk fogadni a különböző hasi, ízületi, izom, érrendszeri, emlő- és pajzsmirigyproblémákkal küzdő pácienseket.

Mi a Kapos Medicalban valljuk, hogy egészségünk védelme és a megőrzése érdekében a legfontosabb a megelőzés, a szűrés és az időben történő felismerés. Számos betegség kezelése, a páciens gyógyítása sok esetben csak akkor lehet eredményes, ha a probléma okát is időben felismerjük. Az egyik legmegbízhatóbb és legkézenfekvőbb diagnosztikai módszer az ultrahang.

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrumban két szakorvosunk, Dr. Hajba Péter és Dr. Onódi Éva várja a szűrésre jelentkező, illetve gyógyulni vágyó betegeket a legkorszerűbb képalkotó eszközökkel. A vizsgálatok itt is előjegyzés alapján, a szakmai kollégium által elfogadott és jóváhagyott elvek szerint történnek. Kiváló minőségű eszközparkunk segítségével és magas szakmai színvonalú radiológusaink által a következő vizsgálatok vehetőek igénybe, beutaló nélkül:

  • has- és kismedence,
  • pajzsmirigy,
  • emlő,
  • sérülés esetén az izom UH vizsgálata.
  • lágyrész UH vizsgálatok, nagy ízületek (váll, térd) UH vizsgálata
  • Duplex ultrahang (nyaki erek, végtagi vénás duplex)
  • és időszakos szűrővizsgálat csecsemők részére (koponya, has- és kismedence 2 hónapos korig, csípő 5 hónapos korig)

 

Vizsgálatok előtti előkészületek

Az ultrahang vizsgálatok közül a has-kismedencei vizsgálatok előkészítést igényelnek, melyről kolléganőink az időpontegyeztetést követően szóbeli tájékoztatást adnak pácienseinknek. A hasi ultrahangon éhgyomorral, telt hólyaggal történik a betegvizsgálat. A vizsgálat előtt 4-6 órával csak inni lehet (szénsavmentes víz, tea). Ha a páciens diabéteszes, úgy ezt jelezni szükséges az időpontegyeztetéskor, és így a vizsgálati időpontnál igyekszünk szem előtt tartani az étkezési rendszert. Egyéb ultrahang vizsgálathoz nem szükséges előkészület.

Az elvégzett vizsgálatról leírást, kiértékelést, esetleges szakvéleményt írásos formában a vizsgálat végén kap a páciens. Centrumunkban a szolgáltatás igénybevételekor fotónyomtatásra is van lehetőség. Előzetes egyeztetés esetén a vizsgálat teljes anyagát adathordozón kiadjuk.

Az ultrahang diagnosztikai szolgáltatásunk hamarosan új szakemberrel bővül, néhány napon belül Dr. Gyevnár Zsuzsanna radiológus szakorvos csatlakozik a csapathoz. Időpontot továbbra is a +36 20 245 8585-ös telefonszámon vagy személyesen a Fő utca 30. szám alatt kérhetnek munkanapokon 08.00 és 19.00 óra között.