Kijárási korlátozás

A jelenlegi járványügyi helyzetben meghatározott kijárási korlátozás miatt jogosan merülhet fel ügyfeleinkben a kérdés: hogyan érinti ez az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét?

A kormányrendelet világosan megfogalmazza, hogy "a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor."

Az alapos indokok között szerepel az egészségügyi ellátás igénybevétele is, melyet a rendelet 4. paragrafusának c) pontja fogalmaz meg: "az egészségügyi ellátás és szolgáltatás igénybevétele, beleértve a gyógyító tevékenységen túl a testi és a lelki egészség megőrzése céljából nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat (különösen pszichoterápiás ellátás, fizioterápiás kezelés, gyógytorna)."

E rendelkezésnek megfelelve a Róbert Magánkórház valamennyi helyszíne fogadja az egészségügyi ellátásra érkezőket. Ügyfeleink minden időpontfoglalás után SMS és/vagy email értesítést kapnak, amelyek tartalmazzák a helyszínt és az időpontot, illetve a szolgáltatás típusát. Ezzel igazolható, hogy a kijárási korlátozás ideje alatt egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából hagyták el otthonukat. Így kérjük, mindig legyen Önöknél valamely értesítés, hogy ellenőrzés esetén igazolni tudják lakóhelyük elhagyásának indokát.

 

 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek