2023. 02. 28

Kismedence gyógyászati szakmai találkozó a TritonLife-ban

A belső továbbképzés és interdiszciplináris szakmai kommunikáció újabb állomásaként, a TritonLife Kismedence Gyógyászati Központ szakemberei a csoporton belüli szülész-nőgyógyászokkal, szülésznőkkel osztották meg tapasztalataikat, felhívva figyelmüket a szülés közben előforduló sérülések legújabb kezelési lehetőségeire.

A belső továbbképzés a szülész-nőgyógyász orvos- és szülésznői csapat kezdeményezésére született – magyarázza dr. Willner-Haring Péter sebész, a TritonLife Róbert Magánkórház sebészeti osztályvezető főorvosa, a TritonLife Kismedence Gyógyászati Központ megálmodója. A tapasztalatcserén esetmegbeszélések, műtéti és rehabilitációs technikák újdonságai, egymás munkája segítésének új lehetőségei kerültek szóba, melyek mind a páciensek gyógyulását szolgálhatják.

Inspirálónak, tanulságosnak nevezték a szakmai napot többen is a résztvevők közül. Az előadások meghallgatása után sok inspiráló ötlet született a hatékonyabb együttműködés, pácienseink magasabb minőségben történő ellátása érdekében – értékelte dr. Pop Andrea szülész-nőgyógyász. Igen színvonalas előadásokat hallhattunk, és nagy lelkesedés jellemezte a találkozót – foglalta össze Bialkó Zsuzsa ápolási igazgató.

 

Speciális szakértelem, kivételes team-munka

A Kismedence Központ országosan kiemelkedik azzal, hogy egy teamben dolgoznak uroginekológiára specializált szülész-nőgyógyászok, sebészek – immár vastagbélsebészettel kiegészítve – és dedikáltan kismedence gyógytorna tekintetében szakértő gyógytornászok. Ezáltal egyénre szabottan és rendkívül hatékonyan tudunk kezelni olyan kismedence-süllyedéseket, amelyek leginkább szülésen átesett nőknél jönnek létre – magyarázza dr. Willner, hozzátéve: többször operálunk immár közösen a nőgyógyász kollégákkal, például, ha olyan kismedencei süllyedésről van szó, ahol a végbél vagy a záróizom is sérült, és a hüvely megereszkedése vagy tágulata is fennáll, akkor egy kórházi bennfekvéssel, egy műtét keretében megoldjuk ezeket a problémákat. Emellett egyre keresettebb és egyre nagyobb hírnévre tesz szert gyógytornász csapatunk is.

Hosszú távon az volna a célunk, hogy a szakemberek körében is egyre nyilvánvalóbb legyen, hogy hozzánk irányíthatnak akár komplikált eseteket – mondja Willner doktor, aki ugyanakkor elégedetten nyugtázza, hogy a páciensek egyre nagyobb számban értesülnek a TritonLife Kismedence Gyógyászati Központról a közösségi médiából, akár egymás közt megosztva tapasztalataikat.

Általánosságban elmondható, hogy mai napig nagyon sok a fel nem ismert, ellátatlan szüléssel összefüggő végbél záróizom sérülés – véli a főorvos. A TritonLife helyzete ezért is egyedülálló: az itt szülő nők kiemelt figyelemben részesülnek nem pusztán a szülés során, de azt követően is. Az, hogy a kiváló szülészettel egy épületben működik a Kismedence Gyógyászati Központ, abban a tekintetben is optimális a viszonyokat teremt, hogy az esetleges természetes szülési sérüléseket gyorsan, hatékonyan kivizsgáljuk és ellássuk – értékeli dr. Willner Péter.