2018. 10. 17

LABORDIAGNOSZTIKAI VIZSGÁLATOK A LEGJOBB HELYEN!

Napjainkban a lakosság egyre jobban odafigyel a betegségek megelőzésére, illetve esetleges elváltozások minél korábbi diagnosztizálására. Ebben nagy szerepe van a korrekt és minél részletesebb laborvizsgálatoknak, akár rendszeres időközökkel elvégzett szűréseknek.

Ma már sok ezer teszt végezhető nemcsak vérből, hanem egyéb vizsgálati mintákból is, ez pedig óriási lehetőséget jelent orvos és páciens számára egyaránt. Az időben elvégzett laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket. Segítségükkel lehet nyomon követni a beteg állapotának javulását, ellenőrizni a terápia hatékonyságát, felmérni egy tervezett orvosi beavatkozás lehetséges kockázatait és még sorolhatnánk azokat az előnyöket, amelyek miatt joggal nevezhetjük kulcsfontosságúnak az egészségügyben a laboratóriumi diagnosztikát.

Milyen a jó laborlelet?

Egy laboratórium akkor dolgozik jól, ha az általa szolgáltatott eredmény:
  • pontos, megbízható és hamar rendelkezésre áll
  • választ ad a feltett diagnosztikai kérdésre
  • kellően informatív
  • iránymutatást ad
  • jól értelmezhető a gyógyítást végző orvos számára
Mivel egészségünk az egyik legféltettebb értékünk, így nem mindegy, hogy hol és kivel végeztetjük vizsgálatainkat. Ezen a területen nem érdemes kompromisszumot kötni, érdemes a legjobb és legmegbízhatóbbat választani! A Kapos Medical számára Magyarország és Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója, a SYNLAB végzi a labordiagnosztikai vizsgálatokat. A SYNLAB Magyarország  csaknem 70 telephelyén közel 800 féle laboratóriumi tesztet – kémiai, immunológiai, mikrobiológiai, molekuláris diagnosztikai és genetikai vizsgálatokat – tud elvégezni. Teljes hálózaton belül további 5000 fajta teszt érhető el, így amennyiben olyan vizsgálatra van szüksége a páciensnek, amely a hazai laboratóriumokban nem végezhető el, külföldre továbbítják a mintát.  Így a páciensek és kezelőorvosaik számára számos olyan vizsgálat is elérhetővé válik, amely Magyarországon máshol nem elvégezhető. Az általános kémiai „rutin” vizsgálatokon, a nagyon népszerű allergia és ételintolerancia-teszteken, egyes rákszűrővizsgálatokon mint PSA-, HPV-szűrés, túl olyan különleges vizsgálatokat is végzünk, mint molekuláris allergia-, vitaminok meghatározása, speciális hormonvizsgálatok. A Kapos Medicalban sorban állás nélkül, igény szerint időpontfoglalással, akár beutaló nélkül, térítés ellenében vehetőek igénybe az orvosa által szükségesnek tartott vagy az Önt személyesen érdeklő laboratóriumi vizsgálatok. Szakmailag mindenképpen javasolt a kezelőorvossal történő konzultáció a laborvizsgálat kérése és különösen a lelet értékelése kapcsán. A pácienseknek segítséget nyújtanak a magánrendelőnkben dolgozó szakorvosok és bizonyos kérdésekben a tájékozott egészségügyi szakszemélyzet. Igény esetén a SYNLAB  labororvosai szakmai tanácsot is tudnak biztosítani orvos kollégáknak és páciensek számára egyaránt. A rutin vizsgálati eredmények jelentős része még aznap elérhető, köszönhetően az országos szállításnak és a szakma specifikus telephelyeken, régióközpontokban történő gyors feldolgozásnak. Az elkészült laboratóriumi leleteket e-mailben, igény szerint  postán küldjük el, de lehetőség van személyes átvételre is.