2021. 08. 17

Látogatási tilalom feloldása 2021. május 25.

Kedves Ügyfeleink, Tisztelt Látogatók!

Az új koronavírus ( a továbbiakban COVID-19) járvány enyhülése miatt az országos tisztifőorvos és az EMMI miniszter a 30308/-I/2021/EÜIG rendeletben az beteglátogatás általános tilalmát feloldotta.

A látogatás feltételei:
  • a látogatónak be kell mutatni vagy a védettségi igazolványát, vagy 48 óránál nem régebbi negatív COVID PCR teszt eredményét és köteles a testhőmérsékletét megméretni
  • egy beteghez egy napon csak egy látogató mehet be, maximum 60 percre
  • a COVID infekció miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók

Kórházunkban továbbra is kötelező a maszk szabályos viselése (mind a száj, mind az orr eltakarása), függetlenül attól, hogy az adott személy COVID infekción 3 hónapon belül átesett, védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív PCR lelettel rendelkezik-e, mivel ezek az állapotok nagyban csökkentik, de nem zárják ki teljesen a vírus hordozásának és továbbadásának lehetőségét.

Minden látogatónak kötelező a gondos kézfertőtlenítés a recepción és a fekvőbeteg osztályok bejárati előtt elhelyezett fertőtlenítők használatával. Továbbra sem szabad a látogatónak a betegágyra leülni, azon utcai ruhát, táskát elhelyezni. Egy kórteremben egyszerre csak egy látogató tartózkodhat.

A vizsgálatra jövő pácienst egy kísérő felkísérheti az adott osztályra, hőmérőzés és a kérdőív kitöltése után, amennyiben védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belül végzett negatív eredményű PCR teszttel rendelkezik. Ez alól kivételt képez a meddőségi rendelés, ahol a 2 méteres távolságtartás fizikailag nem valósítható meg, ezért oda kísérőt nem engedhetünk fel – éppen a páciensek védelme érdekében. 

Pácienseink – az Önök szerettei – és valamennyiünk érdekében kérjük és elvárjuk a fenti  szabályok betartását. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ezeknek a szabályoknak a betartását  jogszabály írja elő és azok megszegését jelentős pénzbírsággal (30 000- 5 000 000 Ft) szankcionálja.

Budapest, 2021. május 25