2023. 06. 13

MAJD MEGGYÓGYUL MAGÁTÓL – MIÉRT FÉLÜNK AZ ORVOSTÓL?

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy sokan egyáltalán nem, vagy csak az akkor fordulnak orvoshoz, amikor már nagy a baj. De miért? Az Eurostat felmérése szerint az Európai Unió területén a megkérdezettek 0,4%-a arra vár, hogy a probléma magától megjavuljon, 1% a hosszú várólisták miatt, míg 0,9% az árak miatt halogat. Szintén az okok közé tartozik az is, hogy az EU területén élők 0,3%-a fél az orvosoktól, vagy a kezeléstől.

 

A magyar ember bátrabb az átlagnál?

A bátorságot illetően egy hajszálnyival merészebbek vagyunk az EU-s átlagnál, hiszen az Eurostat adatai szerint nálunk 0,2%-nál indok az orvostól való félelem a vizsgálatok halasztása esetében. Ezzel szemeben, míg az unióban 0,4% vár arra, hogy magától jobb legyen a helyzet, a magyar lakosság körében ez az arány 1,4%. Ebből mégsem az a következtetés vonható le, hogy a magyarokat nem érdekli az egészségük, mert a vény nélkül kapható gyógyszerek fogyását illetően az élen járunk, így tehát az ilyen gyógyszereket szívesebben megvásároljuk, mint azt, amihez orvos által felírt receptre van szükség.

 

Jobb a megelőzés

Bármennyire is játszunk kivárásra, a legtöbb esetben semmi nem gyógyul meg magától, főként, hogyha nagy a baj. Ezért javasoljuk mi is folyamatosan pacienseinknek a megelőzés fontosságát. A szűrések időben történő elvégzése nagyban hozzájárul a súlyos betegség időben történő felfedezéséhez, ami javítja a gyógyulás sikerét és növeli a túlélés esélyét.

A TritonLife Kapos Medicalban megtalálhatóak gondosan összeállított, átfogó szűrővizsgálati csomagok, de egyedi csomagajánlatokkal is állunk a páciensek rendelkezésére. A csomagokhoz igényelhető, a vizsgálat folyamatát lezáró orvosi konzultáció összefoglaló leletértékeléssel biztonságot nyújt a pácienseknek, hogy elkészült eredményeit és esetleges további teendőket nyugodt körülmények között részletesen átbeszélhetik szakorvosunkkal.

Ha fontos önnek, hogy egészségét szinten tartsa és figyelmet fordítson a megelőzésekre, látogassa meg honlapunkat és tájékozódjon nemre, korra specifikus, alap- és akár prémium kategóriájú diagnosztikai vizsgálatokat tartalmazó szűrőcsomagjainkról. Időpontot munkanapokon tud egyeztetni 08.00 és 19.00 óra között a +3620 245 8585-ös, a +3620 515 2594-es és a +3620 521 0277-es telefonos elérhetőségeinken, vagy személyesen központunk recepcióján.  A szakrendelésre történő online előjegyzések indulása nyomon követhető a www.tritonlife.hu oldalon.