2021. 05. 28

BABAMOZI KAPOSVÁRON IS

A „babamozizás” kifejezés az elmúlt években terjedt el, hiszen a technológia fejlődésének köszönhetően egy életre szóló élményt kaphatnak azok a szülök, akik gyerekük születésére készülnek.

 

Mi is az az 5D babamozi?

A babamozi elterjedése még a 3D és 4D ultrahangoknak köszönhetően kezdődött. Jelenleg a TritonLife Kapos Medicalban elérhető az 5D technológia, ami által egy finomabb, nagyobb felbontású, realisztikusabb színvilágú, élethű képet kapunk születendő gyerekünkről. Az ultrahangot nem nőgyógyász, hanem szonográfus kollégáink kezelik, a szolgáltatás pedig nem minősül diagnosztikának. Arra nőgyógyászati szakrendelésen van lehetőség.

 

Hogyan zajlik babamozizás?

Ez egy ártalmatlan, kellemetlenségektől mentes ultrahang vizsgálat, mely során betekintést nyerünk születendő gyerekünk életébe. Az 5D képalkotás által kapott képet Samsung Smart 3D nagyképernyős tévén helyben tekinthetik meg a szülők a nagyjából 20-30 perces vizsgálat során, a felvételeket pedig egy általunk adott pendriveon, két kiválasztott fotót pedig fényképpapírra nyomtatva is megkapnak a vizsgálatot követően. A vizsgálat kivitelezését nehezítheti, ritkább esetben értékelhetetlenné teheti a kismama alkata, hasfalának nagy vastagsága, az anyai belek gáztartalma, a méhlepény elülső fali elhelyezkedése, a magzatvíz kis mennyisége vagy kedvezőtlen eloszlása, a magzat kedvezőtlen elhelyezkedése és mozdulatlansága. A vizsgálat előtt kb. 20 perccel elfogyasztott csokoládé, üdítő, gyümölcs segítheti a vizsgálatot azzal, hogy élénkíti a babát. Az ultrahang vizsgálatnak nincs ismert és bizonyított káros hatása, nem jár ionizáló sugárzással, így többször ismételhető. A vizsgálat ára magában foglal egy ismétlési lehetőséget, amennyiben az a leírt okok miatt sikertelen. Ilyen esetben az első alkalommal a babamozi díjának egy része, az ismétléskor a fennmaradó összeg fizetendő.

 

Mikor ajánlott igénybe venni a babamozit?

A vizsgálatot célszerű a 25-30. terhességi héten elvégeztetni, hiszen ebben az időszakban a magzat korától függően más-más részletek emelhetők ki. Igaz ugyan, hogy a 20. hét előtt a teljes magzat ráfér a képernyőre és a nemét is meg lehet már határozni, de később már láthatóvá válik az arca és a testrészei teljes részletességgel. Jól megfigyelhető ahogyan ásít, mosolyog, „integet”, vagy tüsszent, ezáltal pedig valóban egy igazi élménnyel ajándékozza meg szüleit.

 

Hogyan lehet időpontot egyeztetni babamozira?

Időpontot munkanapokon 08.00 és 19.00 óra között lehet kérni a +3620 245 8585-ös, a +3620 515 2594-es, valamint a +3620 521 0277-es telefonszámok egyikén, vagy személyesen Kaposváron a Fő utca 30. szám alatt található centrumunkban.