2023. 08. 23

MOZGÁSSZERVI PANASZAIVAL FORDULJON REUMATOLÓGUSHOZ!

A reumatológiai szakrendelés olyan orvosi terület, amely a mozgásszervi rendszerrel és az ahhoz kapcsolódó problémákkal foglalkozik.

A reumatológusok a következő problémákkal és betegségekkel foglalkoznak:

  1. Ízületi gyulladások: Az arthritis számos formája létezik, beleértve a rheumatoid arthritist, osteoarthritist, psoriasis arthritist és másokat. Ezek a betegségek az ízületeket érintik, gyulladást és fájdalmat okozva, ami korlátozhatja a mozgást és befolyásolhatja az életminőséget.
  2. Autoimmun betegségek: Olyan betegségek, mint a lupus és a köszvény, amelyekben az immunrendszer hibásan a saját testsejtek ellen fordul, így gyulladást és károsodást okozva.
  3. Csont- és izomproblémák: Olyan állapotok, mint az osteoporosis (csontritkulás), ízületi merevség és izomgyengeség, amelyek befolyásolhatják a test stabilitását és mobilitását.
  4. Krónikus fájdalom: A reumatológusok gyakran foglalkoznak olyan esetekkel, ahol hosszú távú fájdalom és diszkomfort érezhető az ízületekben, csontokban vagy izmokban.

A reumatológiai szakrendelés különböző betegségek diagnosztizálásában és kezelésében segíthet. Elsődleges céljuk az okok feltárása, a tünetek enyhítése és a betegek életminőségének javítása.

Kiknek javasolt a reumatológiai szakrendelés?

  • Azoknak, akik tartós ízületi fájdalmakkal vagy merevséggel küzdenek.
  • Azoknak, akik autoimmun betegségekre utaló tüneteket tapasztalnak, mint például különböző testrészek duzzanata vagy bőrproblémák.
  • Idősebb embereknek, akik csontritkulásban vagy csontanyagcsere problémákban szenvednek.
  • Azoknak, akik ismétlődő ízületi gyulladásokkal vagy más mozgásszervi problémákkal küzdenek.

Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja vagy gyanítja, hogy mozgásszervi problémái vannak, érdemes felkeresni reumatológus szakorvosunkat Dr. Undi Saroltát, akinek a szakértelmére támaszkodva jobb megértést és hatékonyabb kezelést kaphat a mozgásszervi problémáival kapcsolatban. A TritonLife Kapos Medicalban elérhető szakrendelésekre időpontfoglalás szükséges, melyet megtehetnek személyesen a Kapos, Petőfi tér 2-3. szám alatti centrumunkban vagy telefonon a +3620 245 8585, +3620 515 2594, +3620 521 0277 számok egyikén. Intézményünkben a legmagasabb szintű szaktudás mellett igényes környezet, kedves személyzet, modern technika és páciensközpontú szemlélet várja.