2020. 11. 19

N(M)OVEMBER A FÉRFIAK HÓNAPJA – FORDÍTSON FIGYELMET EGÉSZSÉGÉRE!

November 19-én ünnepeljük 1999 óta a nemzetközi férfinapot, ugyanakkor az ősz utolsó hónapja ausztrál kezdeményezésre a férfiak hónapja is. A kijelölt alkalmak mindegyike az urak egészségére hívja fel a figyelmet. A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum kiemelt figyelmet fordít férfi páciensei egészségére. A férfiak azonban sok esetben hajlamosabbak halogatni a dolgokat, illetve általánosságban elmondható az is, hogy ritkában mennek orvoshoz, mint a hölgyek. Éppen ezért az elmúlt évtizedekben különböző alkalmakkal, rendezvényekkel hívják fel világszerte a férfiak figyelmet saját egészségük megóvására, a problémák megelőzésére.

Nemzetközi férfinap

November 19-e 1999 óta hivatalosan is nemzetközi férfinap. Erről Magyarországon 2009 óta különböző rendezvényekkel is megemlékeznek, és amellett, hogy az urak megünneplésére, a nemek közötti egyenlőségre és a férfiak ellen szóló diszkriminációra mutat rá, célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra.

Movember mozgalom

A Movember mozgalom a nemzetközi férfinaphoz hasonlóan szintén 1999 indult el Ausztráliából. Az egy hónapos kampány célja, hogy az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatok, kivizsgálások jelentőségére hívja fel a figyelmet. A mozgalom olyan betegségeket állít a figyelem középpontjába, amelyek az urak körében gyakran előfordulnak, ugyanakkor rendszeres szűrővizsgálatokkal még időben felismerhetők és kezelhetők. A Movember kifejezés a Moustache (bajusz) és November szavakból állt össze, ugyanis sokan ebben a hónapban egyáltalán nem borotválkoznak, hogy ezzel a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésre hívják fel a figyelmet.

Vizsgálatok és szűrőcsomagok a Kapos Medicalnál

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrumban lehetőséget biztosítunk a férfiak számára, hogy felkészült, tapasztalt szakemberekhez fordulhassanak panaszaikkal, ugyanakkor széleskörű szűrővizsgálatokkal állunk rendelkezésükre. A betegségek időben történő felismerése nemcsak megkönnyítheti a kezelés menetét, de akár életeket is menthet. Centrumunkban Dr. Farkas József főorvos, urológus szakorvoshoz, valamint Dr. Péterfi Lehel PhD. urológus szakorvoshoz fordulhatnak bizalommal panaszaikkal, kérdéseikkel. Urológiai szakrendelésen lehetőség van a vizelési panaszok, inkontinencia, vesekő, merevedési problémák kivizsgálására, valamint hererák és prosztatarák szűrésre is. Számos személyre szabott átfogó szűrőcsomag áll az urak rendelkezésére is, amelyek magukba foglalják például az átfogó laborvizsgálatot, a hasi ultrahangot, a here ultrahangot, valamint az urológiai vizsgálatot fizikális-, ultrahang- és vizeletvizsgálattal. (Bővebb részletekért kattintson IDE). Ezek mellett szintén a férfiaknak találtuk ki az Egészség 50+ férfiaknak csomagot is, amely által egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről. (Részletekért IDE kattintson) Fontos, hogy az év minden napján fordítson kiemelet figyelmet egészségére, de novemberben amellett, hogy elmegy vizsgálatra, beszéljen a téma fontosságáról férfi ismerőseinek is! Amennyiben időpontot egyeztetne hívja a 0620 245 8585-ös telefonszámot munkanapokon 08.00 és 19.00 óra között!