2021. 11. 17

November 17-én lila színbe öltözik a TritonLife Róbert Magánkórház épülete

Már több mint 10 éves hagyomány, hogy november 17-én megünnepeljük a Koraszülöttek Világnapját. Figyelemfelkeltő rendezvények, véradás, koncertek próbálják az embereket érzékenyíteni a koraszülöttséggel kapcsolatban. Ilyenkor világszerte szimbolikusan lila színbe öltöznek olyan jelentős épületek, mint az Eiffel torony, az Empire State Building, a Niagara vízesés vagy a Boszporusz híd, illetve Magyarországon a Művészetek Palotája, a Lánchíd, a soproni Tűztorony vagy a debreceni Nagyerdei Víztorony.

Idén lila színbe öltözik a TritonLife Róbert Magánkórház épülete is, mert fontosnak tartjuk, hogy tevékenyen részt vegyünk abban a feladatban, hogy minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak – az örvendetesen javuló túlélési mutatók mellett, – a koraszülöttséggel kapcsolatos egyéb megoldásra váró egészségügyi, társadalmi és szociális nehézségek is. Ezzel a gesztussal akarjuk megsokszorozni a reményt, a bizakodást, a kitartást és a hitet ahhoz, a sokszor végtelenül nagy erőfeszítést igénylő feladathoz, mely egy hetekkel, akár hónapokkal korábban világra jött élet hősies küzdelmét körülveszi.

A TritonLife Róbert Magánkórház a hazai szülészeti és nőgyógyászati magánellátás egyik legnagyobb és legrégebbi intézménye, – ahol idén várhatóan már több mint 1800 újszülött
látja meg a napvilágot. A ma létező magyar magánkórházak közül elsőként perinatális intenzív centrum – ún. PIC II – nyílik a közeljövőben
, ahol az eddig megszokott családbarát jelleget megtartva, magas szakmai igényességnek megfelelően fogjuk az idő előtt vagy egészségi problémával világra jövő újszülöttek gyógyulását segíteni.

Világszerte, így Magyarországon is a koraszülés népegészségügyi probléma. Mind a mai napig a megszületett újszülöttek közel 8-10 százaléka idő előtt jön a világra. Felelősségünk, hogy saját lehetőségeink szerint a TritonLife Róbert Magánkórház munkatársainak szakértelme és tudása által, hozzájáruljunk a koraszülés előfordulásának csökkentéséhez, illetve egyedülálló, speciális ellátásuk során a koraszülöttséggel kapcsolatos szövődmények megelőzéséhez.

Koraszülöttek Világnapja | TritonLife Koraszülöttek Világnapja | TritonLife

Koraszülöttek Világnapja | TritonLife Koraszülöttek Világnapja | TritonLife