2024. 03. 25

Országos gyógytornász továbbképzés a TritonLife-ban

Március utolsó hétvégéjén a TritonLife adott otthon annak a gyógytornász továbbképzésnek, amelyre az ország különböző részeiről, illetve külföldről – például Abu-Dhabi-ból is – érkeztek szakemberek, mondta el Rigóné Tavaszi Piroska, az esemény főszervezője.  

A képzés fókuszában a szülési izomsérülések diagnosztikai lehetőségei, illetve az ellátásuk megoldásai álltak. A TritonLife Kismedence Gyógyászati Központ ezeket a sérüléseket az országban egyedülálló módon és szakmai színvonalon látja el, mind orvosi mind fizioterápiás szinten. A jól összehangolt csapatmunka eredményeként pácienseink teljes gyógyulása várható még a legsúlyosabb esetekben is.

Az időben felfedezett sérülések ellátása a garancia arra, hogy a későbbi súlyos medencefenék problémákat megelőzzük és teljes életet élhessenek az anyák a sérüléssel járó hüvelyi szülés után – hívta fel a figyelmet a vezető gyógytornász.

A program különösen nagy sikernek örvendett, egy résztvevő így méltatta: „a legjobban szervezett képzésem volt ez, noha rengetegen jártam már az elmúlt 15 évben. Az, hogy hiánypótló, nem újdonság, de ennyi motivált, kedves, szakma iránt szenvedéllyel rajongó gyógytornászt sosem láttam egy helyen.”

A gyógytornász szakemberek fontos szerepet kapnak mind az edukációban, mind a terápiás folyamatban. „Kitártuk a kapukat, hogy általuk minél több nő információhoz és hatékony segítséghez juthasson” – mondta a rendezvény céljáról Rigóné Tavaszi Piroska.

Az esemény programját színesítették a TritonLife gyógyult pácienseinek személyes beszámolói, valamint dr. Willner Péter főorvos születésnapi köszöntése.