2020. 09. 07

PÁCIENSEINK ÉS MUNKATÁRSAINK BIZTONSÁGA A LEGFONTOSABB TOVÁBBRA IS!

TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUS OKOZTA JÁRVÁNY IDŐSZAKÁBAN, A KAPOS MEDICAL MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYI CENTRUMBAN TÖRTÉNŐ ELLÁTÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ KAPCSOLÓDÓ ELŐÍRÁSOKRÓL ÉS INTÉZKEDÉSEKRŐL

 

"Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatónkban szeretnénk felhívni figyelmüket a koronavírussal kapcsolatos jelenleg érvényben lévő intézkedéseinkre.

Időpontegyeztetéssel kapcsolatos szabályozások

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum nem foglalkozik sürgősségi ellátással, szolgáltatásainkat kizárólag előjegyzés alapján vehetik igénybe. Időpontot kérni -lehetőség szerint- telefonon, a +36 20 245 8585-ös számon szíveskedjenek. Bejelentkezéskor kolléganőink – az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően- kérdéseket tehetnek fel, melyekkel igyekeznek kiszűrni a koronavírus gyanús eseteket, a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján (nnk.gov.hu) található aktuális eljárásrendben feltüntetett szűrési paraméterek alkalmazásával. Megkérjük pácienseinket, hogy légúti tünetekkel, lázzal háziorvosukhoz forduljanak. Felhívjuk pácienseink figyelmét arra, hogy amennyiben két héten belül ismert, koronavírus fertőzés szempontjából veszélyeztetett térségben jártak, ne jöjjenek a rendelésre, ezt jelezzék, és másik időpontot egyeztetünk. Ellátásra a hazaérkezést követő 15. nap után kerülhet sor negatív pcr teszt birtokában, amennyiben továbbra sincsenek vírusfertőzésre utaló tünetei. A 14 napos halasztás és a negatív teszt szükségességére vonatkozó eljárás érvényes továbbá a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttel érintkezett, hatósági karanténba helyezett személy esetén is.

Páciensek fogadása

A Kapos Medical Magánegészségügyi Centrum recepcióján, várótermében, továbbá rendelőiben kézfertőtlenítő került kihelyezésre, melynek használatára minden páciensünket megkérünk. A recepción minden rendelésre érkező páciensünk testhőmérsékletét no-contact hőmérővel ellenőrizzük. Azoknak a pácienseknek, akiknek testhőmérséklete eléri vagy magasabb, mint 37 °C, továbbá akik a bejelentkezéskor feltett kérdések alapján gyanús esetnek minősülnek, nem áll módunkban ellátást biztosítani, részükre későbbi időpontot egyeztetünk, és felkérjük, hogy mielőbb jelentkezzen háziorvosánál. Kérünk mindenkit, hogy a vizsgálatokra ne korábban, hanem időben érkezzen. A várakozók, és az egy légtérben tartózkodók létszámának csökkentése érdekében kérjük, hogy pácienseink előzetes egyeztetést követően, kizárólag az ellátás indokolta esetben érkezzenek kísérővel! A kísérő az intézményen kívül várakozhat. Kivételt képez ez alól a kiskorú, illetve a mozgásában akadályozott páciens kísérője (1 fő). Az aktuális eljárásrendeknek megfelelően, az időpontra érkező pácienseinktől, a koronavírus-járvány esetleges kockázati tényezőinek megállapítására kollégáink nyilatkozat kitöltését kérhetik, mely honlapunk is elérhető IDE kattintva. További intézkedések A váróteremben rendszeres szellőztetést végzünk. Az épületben használt kilincseket, korlátokat kontrollált protokoll szerint fertőtlenítjük. Dolgozóink testhőmérsékletét ellenőrizzük, influenzaszerű tünetekkel, lázasan nem dolgozhat senki. Protokollrendszerünket mindig az aktuális Kormányzati, illetve Országos Tisztifőorvos általi utasításoknak megfelelően alakítjuk. Mindezen információk ismeretében, minden hozzánk forduló érdeklődőtől és páciensünktől türelmet és együttműködést kérünk.   Kérjük az infekciókontroll betartását, vigyázzunk egymásra!"