2022. 07. 27

Mintaértékű együttműködés a Szegedi Tudományegyetem és a TritonLife között

Sajtóközlemény

A TritonLife Csoport hazánk egyik legnagyobb, leggyorsabban fejlődő, országosan terjeszkedő járó-, és fekvőbeteg ellátással foglalkozó egészségügyi szolgáltatója. Intézményeiben évi 1’800 gyermek látja meg a napvilágot, összességében már kb. évi 6’000 műtétet végeznek különböző szakterületeken, és 250’000 orvos-beteg találkozás történik intézményeikben. A TritonLife egész régiók járó-, és egynapos sebészeti ellátásáért felel, mint pl. Budaörsön és környékén. Budapesten három nagy járóbeteg központja mellett az idén adják át harmadik kórházukat. Jelenleg 11, de év végére már 15 műtővel és hozzá tartozó ágykapacitással rendelkeznek csak a fővárosban és környékén. A csoport dinamikusan terjeszkedik vidéki nagyvárosainkban is, fokozatosan az egész országra kiterjesztve minőségcentrikus kiválósági központjainak működését, ahol lehet, az állami ellátást is segítve, és azzal összhangban. Budapesten kívül többek között Kaposvárott, Egerben, Miskolcon, Szombathelyen, Kecskeméten és más városokban is sorban nyílnak a TritonLife intézmények.

Szegeden mintaértékű kezdeményezés indult az ellátásra váró betegek érdekében. A TritonLife csoport 2020-ban megvásárolta Szegeden a Derkovits fasor 17. szám alatti magánkórházat, és azonnal felkereste a Szegedi Tudományegyetemet egy kölcsönösen előnyös szakmai együttműködés megteremtése érdekében, ami kiemelten szolgálja a betegek érdekeit. A hosszú tárgyalási folyamat a végállomása az SZTE 50%-os – 1,5 M Ft-os névértéken történt – tulajdonszerzése a TritonLife Partiscum Kft.-ben, mely jogi entitás SZTE-TL közös vállalat formájában építi tovább az egészségügyi ellátást a régióban.

A TritonLife megkezdte az orvosok toborzását is, mivel  az egészségügyi szolgálati jogviszony alá tartozó egészségügyi dolgozók számára van lehetőség másodállás vállalására, ehhez azonban a Klinikai Központ elnökének és az Országos Kórház-főigazgatónak az engedélye szükséges. A Szegedi Tudományegyetem a térség legnagyobb egészségügyi ellátója,  a hazai orvos-, és szakdolgozó képzés egyik zászlóshajója, valamint az orvos-biológiai kutatások terén nemzetközileg is kiemelkedő kutatóhely.

– mondja Haraszti Péter, a TritonLife alapító-vezérigazgatója.

Alapvető érdeke az Egyetemnek, a közellátásnak és az oktatásnak, kutatásnak, hogy a kiváló kollégák helyben maradjanak, és az egyetemen belül találják meg szakmai és anyagi boldogulásukat, érjék el egyéni céljaikat, melyek az Egyetem és a társadalom céljainak megvalósulását is segítik. Ezért döntött úgy az Egyetem vezetése a Kuratórium jóváhagyásával, hogy lehetőség szerint az amúgy is szűkös kapacitásait nem adja át teljesen a TritonLife-nak, hanem a  közös cég révén tervezetten, a dolgozók érdekeit maximálisan képviselve, az Egyetem számára az ellátást nem veszélyeztető módon közösen indítsa el azokat a komplementer, minőségbiztosított  szolgáltatásokat, melyek a betegek érdekeit szolgálják, a várólistákat csökkentik és az Egyetem dolgozói számára transzparens plusz jövedelmet biztosítanak.

– említtette Dr. Fábián Lajos, a TritonLife társtulajdonos-elnöke, szakmai stratégiai vezetője.

A cég vezetési struktúrája és szervezete maximálisan ezt a célt szolgálja, és ez az együttműködés mintapéldája annak, hogy hogyan lehet a legátláthatóbb módon szétválasztani a köz-és a magánellátást térben és időben, ahogy azt a jogszabály előírja.

– teszi még hozzá Haraszti Péter.

Az Egyetem és a TritonLife csoport meggyőződése, hogy az egyetem szakmai háttere,  az emberi erőforrás, a legmagasabb szintű háttérellátás a páciensek biztonságát és leggyorsabb gyógyulását szolgálja, és az együttműködés jó példája annak, hogy hogyan lehetne a betegek érdekében a magánellátást közelíteni, esetleg részben bevonni a közellátásba.