2023. 06. 22

Sikeres műtétek sorát végzi máris a TritonLife Magánkórház Miskolc

Sikeres műtétekkel kezdte meg működését a TritonLife Magánkórház Miskolc. A június elején megnyitott új magánkórház az ország első komplex vidéki magánegészségügyi ellátórendszerének része, a TritonLife Macroklinikával egyetemben.

Már a hivatalos megnyitó utáni első napokban számos ortopédiai és kézsebészeti műtétet végeztek a miskolci új magánkórházban, zömmel szalagrekonstrukciókat, csípőprotézisek beültetését, egyéb kézsebészeti műtéteket.

Speciális műtéti eljárások is

Többek között elvégezték az első bikini metszésből végzett minimál invazív csípőprotézis beültetést, dr. habil. Papp Miklós vezetésével. Az eljárás előnye, hogy túlsúlyos betegnél is rövid, hosszanti metszésből végezhető, a sebgyógyulás gyorsabb és esztétikusabb, szinte láthatatlan műtéti heget eredményez, a feltárás nem jár izomátvágással, izomsérüléssel (a behatolás egy izmok közötti anatómiai résben történik), csontállománytól függően cementezett és biológiai rögzülésű implantátum egyaránt használható. A műtét másnapján elkezdett tornát követően a tapasztalat szerint a fájdalom dél körül megszűnik, néhány kivételes esettől eltekintve a végtag a műtét utáni napon teljes testsúllyal terhelhető. A rehabilitáció nagyon gyors, a torna könnyen elsajátítható, önállóan is folytatható – fejtette ki dr. Papp Miklós ortopéd sebész, aki a TritonLife miskolci, debreceni és budapesti magánkórházaiban is végez műtéteket.

Teljes betegút a diagnózistól a megoldásig

A TritonLife Magánkórház Miskolc és a TritonLife MacroKlinika összekapcsolódása által létrejött, teljes betegutat kiszolgáló intézményben a járóbetegellátás a TritonLife Macroklinikán kezdőik, itt a szakvizsgálat után azonnal lehetőség van a képalkotódiagnosztikai vizsgálatok teljes palettájára is. A műtéti beavatkozás, valamint a körházi ellátás a TritonLife Magánkórházban történik.