2024. 08. 13

Szépen zárta élete legrangosabb viadalát a TritonLife által támogatott magyar squashtehetség

Az egri Squash SE 11 éves tehetsége, Kun Krisztina 13. helyen végzett a wroclawi European Junior Open Platinum 2024 nevű verseny squash tornájának U13-as mezőnyében.

 

Magyarország legdinamikusabban fejlődő és mára már legnagyobb magánklinikája, a TritonLife márciusban félmillió forinttal, na meg egy vezérigazgatónk, Haraszti Péter által tartott rögtönzött kis edzéssel támogatta Kun Krisztinát (természetesen csak viccelünk, miénk volt a megtiszteltetés), hogy a kislány megvalósíthassa álmát és profi squashjátékos válhasson belőle.

„Szezonzáró versenyemre a lengyelországi Wroclawban került sor. Életem eddigi legrangosabb és legjobb világversenye volt az EJO, melyen öt meccsemből egyet veszítettem el, négyet pedig megnyertem” – írta cégünknek küldött beszámolójában az ifjú játékos.

Kun Krisztina az első meccsét szoros küzdelemben 3–1-re elvesztette egy bolgár ellenféllel szemben, így a 13-17. helyért folytathatta a tornát, melyen innentől megállíthatatlan volt.

Először egy kanadai, majd egy lengyel ellenfelet győzött le 3–0-ra, majd kiélezett csatában 3–1-re múlt felül egy német kislányt, hogy következhessen a 13. helyért vívott mérkőzés.

„Az utolsó meccsemen egy újabb lengyel ellenfelet kaptam. Ezen a napon már két nehéz megmérettetésen voltam túl, de tudtam, mindenáron nyernem kell. Nagyon fáradt voltam, a lábam is fájt, de összeszedtem minden erőmet és meccslabdáról fordítva 3–2-re sikerült győznöm. Nagyon boldog voltam és megkönnyebbült. Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam” – írta Kun Krisztina, aki ezt követően nyugodtan szurkolhatott honfitársainak, az U17-es lányoktól saját bevallása szerint önállóságban, kitartásban és játéktaktikában is nagyon sokat tanult. 

„Köszönöm a szüleimnek és a testvéremnek, akik itthonról támogattak, edzőmnek, Gulyás Istvánnak, aki végig mellettem volt, szponzoraimnak, köztük a TritonLife-nak, hogy lehetővé tették, hogy részt vegyek egy ilyen rangos megmérettetésen, és nem utolsó sorban Lőrinczi Attilának, aki biztosította a kiutazást. Nagyon jó volt, hogy a többi magyar juniorral együtt utazhattam, igazi csapat voltunk. 
Erőt adott, hogy az edzőm is végig mellettem volt és támogatott, még mentális tréninget is tartott, ami sokat segített. Egy-két hét pihi után egész nyáron keményen edzek tovább, hiszen a következő szezonokban az a célom, hogy az európai ranglista vezetője legyek.”

Azóta már letelt a két hét pihenő, Krisztina pedig Budaörsön kezdte meg a nyári felkészülését, majd otthon folytatta egyéni képzésekkel és csoportos edzésekkel. Ezen a héten pedig már megkezdte harmadik edzőtáborát az egri Leányka úti Squash egyesületben. Továbbra is keményen küzd céljai eléréséért, emellett pedig követte az olimpián résztvevőket, bízva abban, hogy egyszer ő is testközelből élheti át az ötkarikás játékok nyújtotta élményt. 

A TritonLife sok sikert kíván a felkészüléshez és a most következő szezonhoz: mindent bele, Kriszti!