2024. 04. 03

Test és lélek egyensúlyban

1948. április 7-én kezdte meg működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO), erre az eseményre emlékezünk az egészségügyi világnapon. E világnap lehetőséget ad arra, hogy globális szintű figyelem fókuszába kerüljön egyes betegségek megelőzése mellett az egészség megőrzése.

Manapság egyre több szerepet kap életünkben a prevenció, mely egy egészségtudatos társadalmat alapjaiban változtat meg. Bár a prevenciós szemlélet Magyarországon még mindig alacsony számokat mutat, mégis egyre többen választják az életmód pozitív irányú változtatását és a szűrővizsgálatok beépítését a mindennapi életükbe.

A prevenció alapkövei az étrend, mozgás, elegendő folyadék fogyasztás és alvás, a kockázatnövelő tényezők csökkentése, de ne feledkezzünk meg lelki egészségünk ápolásáról sem. Fontos kihangsúlyozni, hogy a testi és a lelki egészség megőrzésével és az összhang megteremtésével, annak fenntartásával csökkenthető a betegségek kialakulásának kockázata. Egyensúlyban lévő test és lélek esetén az ember képes megérteni saját érzelmeit, testi jeleit, és képes a mindennapi stresszel hatékonyabban megbirkózni.

A tapasztalatok azt mutatják, ha lelkileg egyensúlyban vagyunk, többet törődünk magunkkal. Ha jól vagyunk, akkor elfogadjuk és szépnek látjuk testünket. Az aktív sportolás, a rendszeres testedzés viszont rengeteg pozitív energiát szabadít fel, a rosszkedvünket is képes megjavítani. Ördögi kör, mely optimálisan fenntartva teljes összehangot teremt bennünk. Ha mégis kibillennénk egyik oldalon, szerencsére tehetünk azért, hogy érkezzen a saját segítség, hiszen lelki egyensúlyunk visszaszerezhető a testi egyensúlyunk visszaállításával.

Van, hogy a lélek rakja rendbe a testet és van, amikor a fizikai értelemben vett tudatos életmódváltás – beleértve a testmozgást és egészséges étrend kialakítását – segít abban, hogy elfogadjuk magunkat, a tükörből visszanéző személy az legyen, akit mindig is látni szerettünk volna – és így leszünk saját magunknak nem csak tükör-, de példakép is.

Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk magunkat, elengedhetetlen a fentiek mellett a rendszeres szűrővizsgálatok igénybevétele, hogy a betegség kialakulásának lehetőségét minimálisra szorítsuk. Nem csak mentális-lelki egészségünk fenntartásában, de az időszakos- és szűrővizsgálatok elvégzésében is segítségükre lehet a TritonLife Kapos Medical, ahol tapasztalt, lelkiismeretes szakemberek állnak az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés szolgálatában.

Foglaljon most szűrőcsomagjainkra az alábbi telefonszámok egyikén:  +3620 515 2594+3620 245 8585+3620 521 0277

Tekintse meg akciós csomagjainkat részletesen ide kattintva!