2024. 03. 14

TritonLife Tehetségprogram: félmilliós támogatás a 11 éves egri sporttehetségnek

Az Egri Squash SE 11 éves játékosa, Kun Krisztina sportolói pályafutásához biztosít anyagi támogatást a TritonLife csoport, új tehetségprogramján keresztül. Az ünnepi átadón, március 13-án Haraszti Péter vezérigazgató nyújtotta át a csekket. 

Kun Krisztina szívhez szóló levélben kért támogatást versenysportolói tevékenységéhez. „Kun Kriszti levele Walitschek Csilla nénihez” – írta a fallabdázó lány, mire  a TritonLife üzletfejlesztési és HR-igazgatója először azt hitte, ugratja valaki, de elolvasva a sorokat, egyértelművé vált támogatása. „Az mondják, nagyon ügyes vagyok, sokszor Hosszú Katinkához hasonlítanak. Célom, hogy világbajnok legyek, amiért mindent meg is teszek. Minden nap járok edzésekre, nyáron edzőtáborokba, míg más gyerekek a tévé és a számítógép előtt töltik a szabadidejüket, én amikor csak tehetem a pályán vagyok, bármiről lemondok, csak mehessek edzeni. Sajnos le is kell, mert az edzések és a versenyek is sokba kerülnek” – írta többek között levelében a 11 éves Kriszti.  

A szívhez szóló sorok célba találtak a TritonLife vezetőinél. 11 éves játékos 500 000 forintos támogatást kapott álmai megvalósításához. A pénzadományt a Leányka úti Invest Sportcentrumban adta át a TritonLife alapító vezérigazgatója, Haraszti Péter.

„Az Egri Vízilabda Klub és az Eger Labdarúgó Sport Kft. után immár az Egri Úszó Klubbal is stratégiai együttműködést kötöttünk, hogy a sportolók, illetve családtagjaik könnyebb és gyorsabb hozzáférést kapjanak a magas minőségű egészségügyi szolgáltatáshoz” – mondta Magyarország legnagyobb és legdinamikusabban fejlődő magánegészségügyi szolgáltatójának alapító vezérigazgatója. „Egyéni sportágat és sportolót most támogatunk először, mert úgy véljük, Krisztina kiváló példája annak, hogy remek hozzáállással, kitartó munkával és szorgalommal jelentős eredményeket lehet elérni. Ez meglehetősen ritkának számít ebben a korosztályban és nemcsak a fiatalok számára tekinthető követendőnek” – tette hozzá Haraszti Péter.

Fotó: Kun Krisztina és Haraszti Péter, forrás: Heves Megyei Hírlap (heol.hu)

Krisztinával együtt édesanyja, Kunné Kovács Renáta köszönte meg a támogatást: „Nagyon örültünk neki. Korábban már kicsit hitehagyottá váltunk, lévén rengeteg céget megkerestünk, de a legtöbb helyről elutasító levél sem érkezett. A kislányom kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt. Nagyon sokat áldoz azért, hogy megvalósítsa az álmát, nekünk pedig, mint a családjának, úgy gondolom, mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legmagasabb szinten versenyezhessen.”

 

A kimagasló fallabdázó tehetség

Kun Krisztina a 13 éven aluliak között bontogatja szárnyait, nagy reménységnek tartja a szakma. A jelenleg U13 korosztályos versenyző, fiatal kora ellenére hatalmas elszántsággal és professzionális hozzáállással áll az edzésmunkához. Fókuszált, motivált, céltudatos. Ütőereje és gyorsasága is kiemelkedő a korosztályában. Már egy, két, korosztállyal fentebb is versenyzett a hazai mezőnyben, sőt 2023. júniusában az U11-es korosztályból egyedüliként indult el a Felnőtt Egyéni Országos Bajnokságon, ahol 9. helyezést ért el. A 2022/23-as szezonban 7 versenyen vett részt, amivel nemcsak korosztálya, de a teljes junior versenysorozat legszorgalmasabb versenyzője volt. A 2023/24-es szezonban eddig három junior ranglistaverseny került megrendezésre. Az elsőn Krisztina egy korosztállyal fentebb kellett, hogy játsszon, 11 évesen az U15-ben, ahol szép játékkal, nemzetközi rutinnal rendelkező versenyzőket sikerült megszorongatnia. Így itt a 4. hely dobogóval ér fel. A második junior ranglistaversenyen két kategóriában is elindult, U13-ban az első helyen, még U15-ben, szép játékkal és irigylésre méltó kitartással a második helyen sikerült végeznie. A harmadik utánpótlás junior ranglistaversenyen is két kategóriában indult, ahol Krisztina U13-ban ismét az első helyen végzett, az U17-es korosztályban is sikerült meccset nyernie, így az 5. helyen végzett. Szakmai előmenetelt edzőként és menedzserként Gulyás István segíti. Kriszti kontinentális szinten előbb Wrocław-i korosztályos viadalon mérkőzik, majd Birmingham várja, ahol már a világ élvonalának tagjai képviseltetik magukat. A TritonLife anyagi támogatása részben ezekre a versenyre való felkészüléseket és utazásokat fedezi.

Fotó: Kun Krisztina Grégory Gaultier világbajnokkal