2023. 10. 26

ÚJ SZOLGÁLTATÁS CENTRUMUNKBAN - MI IS AZ A LÖKÉSHULLÁM TERÁPIA?

Dr. Zsigó István ortopéd szakorvosunk rendelésén új szolgáltatás indul. De mire is jó a lökéshullám terápia? A fizikai energiák a gyógyászatban is jól hasznosíthatók. Ilyenek a lökéshullámok is. Lökéshullám-terápia alkalmazásakor az emberi testen kívül akusztikus energiát generálunk, amit célzottan, a környező szövetek károsítása nélkül a kezelendő területre vezetünk. A lökéshullámok a szövetekben elnyelődve gyógyító folyamatokat indítanak el. Ennek következtében az adott helyen a véredények kitágulnak, a vérkeringés fokozódik, és új erek képződnek. A helyi vérbőség hatására gyulladást csökkentő faktorok koncentrálódnak, a szövetek cirkulációja és anyagcseréje javul. A lökéshullámok, masszírozó hatásuk eredményeként, az izmokat is ellazítják. A kifejezetten nagy energiájú lökéshullámokkal pedig – a mechanikai törvényeinek megfelelően – kemény anyagok szétzúzása is lehetséges. Az ínak / íntapadások problémáinak esetében a lökéshullámok pozitív hatását tudományosan azoknak az emberi testben természetes úton is megjelenő faktoroknak az azonosítása bizonyítja, amelyek megnövelik a vérkeringést és stimulálják az új erek képződését.

Mikor javallott a lökéshullám-terápia?

A túlterhelések következményeként kialakult ízületi gyulladások, inak-csontok találkozási pontja körüli fájdalom szindrómák leghatásosabb kezelése. A lökéshullám terápia modern és hatékony kezelési módszer, mely során a kezelőfej segítségével gyorsan terjedő hanghullámokat juttatunk a test fájdalmas területeibe. Ezzel az újszerű kezeléssel módszeresen megszüntethetők az ínak, ínszalagok, ízületi tokok, izmok és a csontrendszer fájdalmai. A terápia jótékony hatását már pár kezelés után is lehet érezni. A fájdalomterápia a panaszok tényleges okait szünteti meg, javítva a helyi keringést és regenerációt. A lökéshullám terápiával meggyőző eredményeket értek el a technológiát használó orvosok, terapeuták, többek között az alábbi mozgásszervi betegségek kezelésében:

  • teniszkönyök,
  • golfkönyök,
  • meszes váll,
  • csípőtáji fájdalmak, nyáktömlő gyulladások, bőnyegyulladások.
  • patellacsúcs-szindróma, térd körüli inak gyulladásos elváltozásai
  • Achilles-ín fájdalom,
  • saroksarkantyú, talpfájdalom,
  • krónikus szalag illetve ízületi tok irritációk,
  • gyulladások, akut és krónikus fájdalom a háton, a vállon, nyakon stb.

Mikor nem végezhető el a lökéshullám-terápia?

A lökéshullám-kezelés nem végezhető a következő esetekben:

  • véralvadási zavarok (pl. vérzékenység),
  • véralvadásgátlók használata,
  • trombózis,
  • daganatos betegségek,
  • terhesség,
  • idegkárosodás/ok,
  • gennyes góc esetén, illetve akut gyulladásban
  • növekedésben levő gyerekeknél
  • kortizon-kezelést követően 6 hétig.
  • Tilos az alkalmazása levegővel kitöltött szervek például a mell- és a hasüreg felett, nagy idegek, erek, valamint a fej, a gerinc és a gerincvelő területén, továbbá daganatos régióban.

Lökéshullám terápia cukorbetegeknek

A lökéshullám terápia hatékony segítség a diabéteszes láb kialakulásának megelőzésében, illetve annak gyógyításában. A nagy energiájú hanghullámok beindítják a test öngyógyító mechanizmusait, új hajszálerek képződése indul meg, javul a végtagok vérellátása és anyagcseréje. Az egyes kezelések során a valódi okot ténylegesen megszüntetve regenerálódnak a sérült szövetek, így hosszú évekig olyan egészséges állapotban őrizhető meg a cukorbeteg láb, amellyel megfelelő életminőségben lehet élni.

Sportolók kezelése lökéshullám terápiával

A lökéshullám-terápia javasolt sportsérüléseknél, amennyiben azzal elkerülhető a megterhelő, kérdéses és hosszabb felépülést igénylő műtéti beavatkozást. A lökéshullám-terápia nem jár kockázattal, ambulánsan végezhető és költségtakarékos eljárás. A sportsérülések kezelésében használt szteroid tartalmú injekciók kiváltására is alkalmas lehet. A lökéshullám nem-invazív, nagyon rövid kezelési időt, pontonként néhány másodpercet igényel. Egy régióra átlagosan 2000-2500 lökést adunk le. Hatékonysága a magas-intenzitású nyomáshullámoknak köszönhető, mellyel a teljes célzott régió elérhető.

Hány kezelés szükséges?

A lökéshullám-kezelés kórképtől függően, általában 5-10 alkalomból áll, 5-7 napos intervallumokkal, és 6 hét eltelte után ismételhető. A terápia folytatása előtt mindig ellenőrizni kell, hogy nem jelentkeztek-e mellékhatások. A sportsérülések lökéshullámokkal való sikeres kezelése pontos, képalkotó vizsgálatokkal alátámasztott diagnózist és a pácienssel történő szoros kooperációt igényel. A kezelés teljes időtartama alatt a sporttevékenység és fizikai aktivitás csökkentése javasolt. Időpontot munkanapokon tud egyeztetni 08.00 és 19.00 óra között a +3620 245 8585-ös, a +3620 515 2594-es és a +3620 521 0277-es telefonos elérhetőségeinken, vagy személyesen központunk recepcióján. A szakrendelésre történő online előjegyzések indulása nyomon követhető a www.tritonlife.hu oldalon, illetve Facebook oldalunkon.