2023. 01. 13

Új vezető főorvos a TritonLife Róbert Magánkórház szülészetén

Dr. Ádám Zsolt főorvos veszi át a TritonLife Róbert Magánkórház szülészeti osztályának vezetését január közepétől.

Dr. Ádám Zsolt személye egyfajta garancia arra vonatkozóan, hogy a dr. Siklós Pál főorvos által felépített szakmai vonal, a család-, és bababarát szülészeti elvek továbbra is érvényesülnek majd a TritonLife szülészetén, hiszen korábbi munkahelyén hasonló elvek mentén működő szülészeti részleget vezetett, és ő volt az egyik olyan szakember, aki az országunkban érvényes releváns protokollok kidolgozását is végezte – mondta el hivatalos bejelentésében dr. Fábián Lajos, a TritonLife Igazgatóságának elnöke. 

Dr. Ádám Zsolt 1991-től 2015-ig – 24 éven át – a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozott szülész-nőgyógyász szakorvosként, egyetemi tanársegédként, majd egyetemi adjunktusként, 2015-ig a klinika szülőszoba vezető főorvosaként is tevékenykedett. Ezt követően a fővárosi Szt. Imre Egyetemi Oktatókórház szülészeti részlegvezető főorvosaként folytatta majdnem nyolc éven át.

Kiterjedt oktatási tapasztalattal rendelkezik, évtizedeken át oktatott magyar és angol nyelven, beleértve egyetemi tantermi előadásokat is, részt vállalva az orvostanhallgatók, szakorvosjelöltek, szülésznők és védőnők képzésében. Számos tudományos közlemény és tankönyv fejezet szerzője. A Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság tagja, a családközpontú szülészeti ellátás fejlesztéséért felelős oktatás felelőse és vezetője.

Külföldi tanulmányait és továbbképzéseit az USA-ban, Németországban és Dániában végezte.

Dr. med. habil. Siklós Pál PhD főorvos természetesen velünk marad, számunkra rendkívül értékes szakmai munkáját, páciensei és az osztály érdekében végzett tevékenységét folytatja, támogatva az intézmény további fejlődését – fejtette ki dr. Fábián Lajos, a TritonLife Igazgatóságának elnöke. A váltás egyetlen oka a következő évtizedben is töretlen folytonosság biztosítása a TritonLife Róbert Magánkórház szülészeti osztályán, mely az ország legnagyobb és legsikeresebb magán szülészeti intézete. Siklós főorvosnak nagy szeretettel és tisztelettel köszönöm, amit eddig közös céljaink megvalósítása, valamint a hozzánk forduló ügyfeleink érdekében tett, és kívánom neki is, a hozzánk forduló gyermeket váró családoknak, és magunknak is, hogy még sok-sok éven keresztül maradjon közöttünk olyan aktív és friss, amit megszoktunk tőle az elmúlt hosszú évek során – tette hozzá dr. Fábián Lajos.