2024. 06. 25

Véradással ünnepeltük a véradók világnapját

Sikeres véradás a TritonLife Kapos Medicalnál

A TritonLife Kapos Medical és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradás nagy érdeklődésre tartott számot június 14-én. Az esemény során sokan látogattak el a helyszínre, hogy részt vegyenek a véradáson és ezzel hozzájáruljanak a vérkészletek feltöltéséhez. Az önkéntesek segítőkészsége és áldozatkészsége ismét bebizonyította, hogy a közösségi összefogás ereje képes életeket menteni. A nyári időszakban kiemelten fontos a véradás jelentősége, hiszen a legtöbben ebben az időszakban a nyaralással és annak tervezésével vannak elfoglalva, és ilyenkor a tapasztalatok szerint lecsökken a véradók száma.

A szervezők különleges ajándékkal is készültek a véradók számára. Minden résztvevő egy ingyenes laborcsomagra feljogosító ajándékkupont kapott, amely segítségével részletes képet kaphat saját egészségi állapotáról. Ez az ajándék nemcsak egy kedves gesztus volt, hanem ösztönzés is az egészségtudatosság irányába. 


A véradás fontossága

A véradás egy egyszerű, mégis létfontosságú cselekedet, amely lehetővé teszi, hogy súlyos betegek, baleseti sérültek, műtéten átesett betegek és különböző vérképzőszervi betegségekben szenvedők megkapják a szükséges vérkészítményeket. Minden egyes véradó három életet menthet meg, hiszen a levett vér három különböző alkotóelemére bontható: vörösvértestekre, plazmára és vérlemezkékre, amelyeket külön-külön is felhasználnak a gyógyítás során. A Véradók Világnapján világszerte elismerést kapnak azok az önkéntesek, akik vérükkel hozzájárulnak mások életének megmentéséhez.


Hogyan segíthet ön is?

Ha ön is szeretne hozzájárulni ehhez a nemes célhoz, nincs más dolga, mint jelentkezni egy véradásra. A véradásra való felkészülés egyszerű: csak pihenjen sokat előző éjszaka, egyen könnyű ételt és igyon sok folyadékot a véradás előtt. A véradás folyamata gyors és biztonságos, és az orvosok és ápolók mindent megtesznek annak érdekében, hogy kényelmesen érezze magát.

A Véradók Világnapja alkalmából köszönetet mondunk mindenkinek, aki vért ad, és ezáltal életeket ment. A TritonLife Kapos Medical és az Országos Vérellátó Szolgálat közös véradása ismét rámutatott arra, hogy milyen fontos a közösségi összefogás és az önzetlen segítségnyújtás. Ünnepeljük együtt az életet, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy minél több ember kaphassa meg a szükséges vérkészítményeket!