TritonLabs

TritonLabs

 

Eleget téve a körülmények és a 2020-as világjárvány okozta változásoknak, a TritonLife csoport 2020 második félévében, egészségügyben szerzett tudását és több tízévnyi tapasztalatát felhasználva új taggal, a TritonLabs csoporttaggal bővült.

Budapesti laboratóriumunk a legmodernebb, európai színvonalú gépekkel és speciális eszközökkel van felszerelve, melyek lehetővé teszik a PCR tesztek pontos és gyors kiértékelését. Több, mint száz nagyvállalati ügyfelünk számára végezzük el dolgozóik koronavírus tesztelését és annak elemzését, laboratóriumunkban csaknem 200 ezer PCR tesztet értékeltünk az elmúlt hónapban.

Kollégáink a leggondosabb odafigyeléssel járnak el minden páciens esetében, a mintavételezéstől kezdve az eredmények közléséig. Laboratóriumunk az NMKK által elismert országos tesztregiszterben hivatalosan bejelentett, mintáink beleszámítanak a koronavirus.gov.hu számadataiba.

Mindent a PCR tesztről

Tüneteket észlel magán? Úgy érzi, megfertőződött? Közvetlenül érintkezett igazolt COVID-19 fertőzöttel? Szüksége van akkreditált PCR tesztre egy esetleges utazáshoz?

Keressen bennünket bizalommal! A TritonLabs munkatársai készséggel állnak szolgálatára!
Az általunk végzett PCR teszt során akár 24 órán belül megtudhatja az eredményt, csaknem 100%-os pontossággal.

TritonLabs

Hogyan zajlik a PCR teszt?

A teszt első lépéseként a reggeli órákban, éhgyomorra érkező páciensektől mintát veszünk az orrgaratból és szájgaratból. A mintavétel előtt enni, inni, dohányozni és fogat mosni nem tanácsolt.

Ezt követően küldjük a mintát jól felszerelt, európai színvonalú molekuláris diagnosztikai laboratóriumunkba, ahonnan általában egy napon, de legkésőbb 48 órán belül érkezik eredmény.

Ügyfeleinket e-mailben értesítjük, leleteit online rendszerünkben tekintheti meg bejelentkezést követően.
Pozitív eredmény esetén pácienseinknek SMS-t is küldünk.

Az eljárásról

A PCR (más néven RT-PCR, reverz transzkripciós polimeráz láncreakció) a jelenleg ismert legfejlettebb eljárás, melynek legnagyobb előnye a kiváló érzékenység és pontosság. A módszer nem csupán a tünetek megjelenése után, hanem néhány nappal előtte is kimutatja a pozitív eredményt.

Ha a COVID-19 fertőzött páciens meggyógyul, a vírus nincs jelen a nyálkahártyán többé, így az újabb PCR teszt igazolja a betegség megszűnését. Fontos tudni azonban, hogy önmagában a negatív teszteredmény nem árulja el, hogy a beteg átesett-e korábban koronavírus fertőzésen vagy sem.

Fájdalmas a PCR teszt mintavétele?

Nem. A mintavétel néhány másodperces kellemetlenséggel jár, de nem okoz fájdalmat.

TritonLabs - PCR teszt

Mikor érdemes PCR tesztet csináltatni?

  • heveny tünetek megjelenésekor (láz, gyengeség, légszomj, köhögés, ízérzékelés elvesztése)
  • a panaszok kezdete után egy-két héttel
  • súlyos panaszok esetén
  • tünetmentes állapotban abban az esetben, amikor megbízható teszteredményre van szükség

Mi a teendő pozitív eredmény esetén?

A legfontosabb az izoláció: a beteg ilyenkor maradjon otthonában és nullára csökkentse a kontaktusok számát.
A páciensnek kötelessége értesíteni háziorvosát, aki állapotától függően dönt az otthoni vagy kórházban történő kezelésről.
A pozitív eredményt jelezni kell a beteg munkahelye felé a kontaktkutatás megkezdése érdekében.
Laboratóriumunk az érvényes jogszabályi kötelezettségnek eleget téve minden esetben értesíti a népegészségügyi hatóságot. Ennek alapján a helyi illetékes járványügyi osztály karantén határozatot ad ki.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek