2022. 08. 10.

5D babamozi: így láthatjuk a picit még születése előtt

Mit jelent az 5D babamozi?  

Az 5D babamozi révén lehetőségünk van élőben nézni, mit csinál a babánk odabent. Nem pusztán precízebb és gyorsabb képalkotásról beszélünk, hanem már valóban térben, mozgásban nézhetjük meg a magzatukat. Az 5D képalkotásban finomabb felbontású 3 dimenziós képek készíthetők, realisztikus színvilágban, változtatható virtuális fénybeesési szöggel. Így már a baba finom vonásai is kivehetőek. Igazán cuki, amikor a baba mosolyog, mozog az ultrahangfelvételen, az ujját szopja, vagy éppen forgolódik. A legszebb pillanatokról képek is készülnek, illetve a teljes babamozi felvételét online elérhetik, újranézhetik és letölthetik a szülők a későbbiekben.  

Mindössze látványos, vagy hasznos is?

Orvosi szempontból minden eddiginél pontosabban tudjuk megítélni a magzat fejlődését, a terhesgondozás során még precízebb méréseket végezhetünk, az eddigi nehezen elvégezhető mérési műveleteket ez a technika leegyszerűsíti és felgyorsítja. Fontos azonban, hogy a babamozi nem genetikai ultrahangvizsgálat, és nem váltja ki azt.

A várandósság alatt mikor végezhető el?

A vizsgálat ideális időpontja: 26-34. hét. A várandósság harmadik harmada az az időszak, amikor már a magzat egyre formásabb, viszont nem érdemes túlságosan halogatni, mert a növekvő babának egyre kisebb helye van a pocakban mocorogni, így ultrahanggal sem lehet olyan szép képet kapni. 

 

Mi van, ha a baba nem együttműködő?

Mindenkinek vannak rossz napjai, a babának is. Előfordul, hogy alszik, és semmi kedve felébredni azért, hogy mi nézegethessük. Ha mindezt befelé fordulva teszi, akkor pedig legfeljebb a hátát csodálhatjuk meg. Ilyenkor néhány trükkel némi aktivitásra bírhatjuk a picit: a csoki vagy szőlőcukor evésre, mozgásra, sétára például általában felébrednek. Ha ezek nem segítenek, térítésmentesen adunk egy új időpontot, amikor a babamozit megismételjük.

 

Milyen szakember kezeli az ultrahangot?

Az 5D babamozit szonográfus, felsőfokú képalkotó diagnosztikai végzettségű, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek végzik.

 

Hogyan nézhetem meg utólag is?

Vizsgálatot követően a teljes felvétel online elérhető lesz, szerverünkről jelszóval védett videóként letölthető. Ezzel biztosítjuk a legkorszerűbb és legpraktikusabb elérést: míg a CD, DVD vagy pendrive később sérülhet, elhagyhatjuk vagy megrongálhatjuk azokat, a letöltés bármikor, bárhonnan működik. Kérésre természetesen fotókat is nyomtatunk, illetve DVD-n is átadjuk a felvételt, felár ellenében.