2023. 02. 21.

A biztonságérzet mindenek felett - szüléstörténet

Páciensünk, Anita szüléstörténete újra megerősítő bizonyítéka számunkra annak, hogy a magas szintű szakmai munka, orvosaink, szülésznőink, ápolóink munkájának profizmusa az ellátás élményének egyik legfontosabb pillére. Köszönjük mind a bizalmat, mind a méltató sorokat, melyekből újfent erőt merítünk.
 

„A TritonLife Magánkórházba és a TritonLife Medical Centerbe jártam terhesgondozásra, részben azért, mert nem kellett attól tartanom, hogy bármilyen vizsgálat kimarad, részben pedig azért, mert szülni is magánkórházban szerettem volna. Sok jót olvastam a TritonLife-ról, kifejezetten azt kerestem, hogy profi csapat legyen, nem feltétlen egy adott orvost szerettem volna. Az volt a fő szempontom, hogy bármikor is jön a szülés, biztonságban érezzem magam, és garantált legyen, hogy megkapjuk a megfelelő figyelmet. A vizsgálatok alkalmával mindenki maximálisan profi volt: a genetikai ultrahangok, a szonográfusi vizsgálatok, a kötelező nőgyógyászati vizsgálatok, szülésfelkészítő mind arról győzött meg, hogy a legjobb helyen járok, és biztonságosan hozhatom világra életem értelmét választott orvos nélkül is.

Egy szombat estén hirtelen folyt el a magzatvizem, gyorsan jöttek a fájásaim. A férjem pánikolva hívta a szülőszobát, de szerencsére még egy apaoroszlánt is azonnal megnyugtattak. Azonnal behívtak minket, mire megérkeztünk minden készen állt: a CTG-t egyből rám tették a szülésznők, eközben Ekine doktor úr kedvesen elmagyarázta, hogy mi történik, mi lesz a szülés menete, még a férjemre is volt energiája figyelni. Néhány óra alatt rendben lezajlott minden. 


Féltem, hogy első gyermekes anyukaként bizonytalan leszek, de azon voltak, hogy életem egyik legtermészetesebb eseménye legyen. Mindenki nagyon kedves és tapintatos volt, nem tudok elégszer köszönetet mondani Ekine doktor úrnak… választott orvostól sem kaphattam volna több figyelmet és támogatást (legalábbis azok alapján, amiket olvastam és hallottam sok anyukától).

Hálával tartozom minden munkatársuknak, akik első pillanattól velünk voltak: a szülésznő, a doktor, a csecsemős nővérek, a gyermekorvosok, mindenki” – írja páciensünk, Anita.

Fotókon: dr. Ekine Atombosoba Adokiye szülést követő kontrollvizsgálat közben.

Dr. Ekine