2017. 12. 11.

A KEDVENC KÓRHÁZAM, A KEDVENC ORVOSOM!

Küldeném ezt a levelet a Róbert Károly kórház összes szuper munkatársának, akivel volt szerencsém találkozni a szeptember 28-i műtétem kapcsán, valamint minden kedves leendő páciensének, de legfőképpen kedvenc orvosomnak, Dr. Rucz Árpádnak, aki örökre a barátom lesz.

Szeptember 21-én, egy vidéki nőgyógyászati rutin vizit során, találtak a jobb petefészkemben egy kisebb alma nagyságú daganatot. Én már másnap laboron, illetve CT-n voltam, valamint összegyűjtöttem közel egy tucat országosan elismert intézmény nevét, illetve ajánlott orvosaikat.

Péntek délután hívtam a Róbert Károly kórházi recepciót, hogy sürgős időpontot kérjek nőgyógyászatukra. A kedves hölgy a vonal másik végén azt mondta, hogy remek időben telefonálok, van egy hely másnapra.  Megkértem a hölgyet, hogy figyeljen rám egy pillanatra! Elmondtam neki, hogy nekem van egy daganatom, amit ha lehet, laparoszkópiás műtéttel szeretnék eltávolíttatni, és nagyon szeretném, ha megmentenék a szerveimet, mert még nincs gyerekem, és hogy ha tud, ajánljon nekem egy orvost ez alapján. Erre azt mondta a hölgy:  „Jó, akkor ne jöjjön holnap, jöjjön inkább kedd délután, akkor rendel a Rucz doktor – ő lesz az ön orvosa!”

Kedd délutánra már 5 másik intézményben jártam konzultáción. Ahány hely, annyiféle vélemény! Ahogy beléptem Rucz doktor szobájába, éreztem, hogy ez az, végre megtaláltam az orvosom.  36 órával az első találkozásunk után már a műtőasztalon voltam.

Nekem az egész műtét egy nagyon pozitív élmény volt. Én gyógyulni mentem a Róbert Károly kórházba, és meg is gyógyítottak. A nővérek az osztályon rendkívül kedvesek voltak hozzám, sokat nevettünk együtt. Mindenki fantasztikus segítőkész volt, és a körülmények valóban roppant kényelmesek. Ez tényleg egy olyan hely, ahol minden a gyógyulást szolgálja.

A műtét óta többször is jártam a kórházban, és mindenkivel mindig jót beszélgetek. Nagyon sok szeretettel gondolok az intézményre és bárkinek tiszta szívvel tudom ajánlani.

Az a sors külön érdekessége, hogy Dr. Rucz Árpád és én egy napon ünnepeljük születésnapunkat, pont 30 év van köztünk, és mindketten letagadhatunk tíz évet. :-)  A jó Isten küldte őt nekem! Bárki, aki műtét előtt áll, illetve nőgyógyászati gondja van, forduljon bizalommal a Doktor Úrhoz. Ő egy egyenes, szakmailag kiváló, humánus orvos, aki törekszik arra, hogy a betegek minél kíméletesebben gyógyuljanak.

Drága Doktor Úr, zárom ezt a levelet azzal, hogy kifejezem örök hálámat, amiért meggyógyított, és mindent, amit a műtét óta értem tett, a sok pozitív szót, és törődést. Gratulálok Önnek, hogy egy ilyen kiváló orvos. Találkozunk februárban kontrollon, addig is sok boldogságot és jó egészséget!