Ahol család születik – Leoni 2021 első babája

2021 elwső babája a TritonLifeban

Balázs és Zsuzsi lassan négy éve házasok, családjuk most négytagúra bővült kislányuk születésével. Leoni 2021 első kisbabája a TritonLife Róbert Magánkórházban.

Kicsit megvárakoztatta a szüleit, amikor azonban elérkezettnek látta az időt, szinte viharos gyorsasággal született meg a kis Leoni január 2-án, a várandósság 41. hetében. Az édesanyja, Zsuzsi azt mesélte, hogy bár az év első napjára volt kiírva, a decemberi vizsgálatok alapján korábbi időpontban várták a szülést, és gyakorlatilag a 36. héttől készenlétben álltak. Az elővigyázatosság nem is volt ok nélküli:

– Az első gyermekünk, Zéta 2018 nyarán, a vártnál 5 héttel korábban, koraszülöttként jött a világra, így sajnos nem a TritonLife Róbert Magánkórházban született. Úgy képzeltük, a legfontosabb, hogy nyugodt, biztonságos, kiszámítható körülmények várjanak, és a gyermekünk születése után minél több időt tölthessünk hármasban a szülőszobán és a kórházban. Az együtt töltött idő a kisfiúnkkal így elég rövidre sikerült, Leonival azonban teljesülhetett a kívánságunk.

Amennyire nem lehet és érdemes két várandósságot összehasonlítani, annyira különbözhet két szülés is ugyanannál az anyukánál. Zsuzsi úgy emlékszik, hogy könnyű volt a babavárás, persze sokkal intenzívebb, mozgalmasabb, mint az első, hiszen a nagytestvér, ahogyan az már lenni szokott 2 és fél éves gyerekek esetében, vágyott az osztatlan figyelemre.

– Úgy gondolom, hogy alapvetően könnyű 9 hónap áll mögöttünk. A 34. hétig
dolgoztam, részben otthonról, részben a munkahelyemen. Talán az jelentett nehézséget, hogy a kisfiunk ez alatt az időszak alatt is ugyanúgy igényelte, hogy felvegyem, sétáljak vagy akár fogócskázzak vele. Ez persze természetes az ő részéről, ugyanakkor nekem már gyakran
nehezemre esett.

Természetesen – biztonságban

Az édesanyának már két éve is sokat segített egy ismerős, aki pszichológus és dúla, de azt fontosnak tartották, hogy a kórházban legyen saját nőgyógyászuk és szülésznőjük is. Leonit várva felvették a kapcsolatot a Szülni jó csapatával, Dr. Dékány Ágnessel és Bogár Boglárkával, ez pedig hihetetlen biztonságot adott nekik.

– Január 2-án 0:15-kor éreztem azt, hogy megrepedhetett a magzatburok, ekkor felhívtam
Bogit, és mivel a fájások egyre intenzívebbek és gyakoribbak lettek, a férjemmel elindultunk a kórházba. Akkor már mindig volt valaki nálunk, azon a napon éppen a szüleim, hogy ha mennünk kell a kórházba, akkor vigyázzanak a kisfiunkra. Hajnali 1 óra körül értünk a
kórházba, és kicsivel fél 2 előtt meg is született a kislányunk, 3230 grammal, 53 centiméterrel. Bár számítottam rá, hogy nem tart majd sokáig a vajúdás, ez a gyorsaság még minket is meglepett. Természetes és háborítatlan szülésre készültem, és szerencsére minden vágyam és várakozásom teljesült, köszönhetően Boginak és Dr. Farkas Eszternek, aki Dr. Dékány Ágnest helyettesítette.

Személyre szabott gondoskodás

Zsuzsi azt mondja, megnyugtató volt számukra, hogy a pandémiás helyzet ellenére is szakszerű ellátást, fizikai és lelki támogatást, figyelmet, gondoskodást kaptak. A TritonLife Róbert Magánkórházban a párok valóban azt érezhetik, hogy a szülés örömteli, méltóságteljes élmény.

– Minden elvárásunknak megfelelt a kórházi tartózkodás, nagyon elégedettek voltunk. Gyakorlatilag négycsillagos szállodai ellátást kaptunk, ilyennek képzelünk egy szülészetet egy fejlett országban. Össze sem lehet hasonlítani az első szüléssel, a szülőszobával vagy a hatágyas kórteremmel és az ellátással. Január 2-án estig a férjem is ott volt a kórházban, együtt élveztük az első órákat, és megpróbáltunk egy kicsit pihenni is. Este ő hazament a kisfiunkhoz, akire a szüleim vigyáztak, de két nap múlva már be is mutathattuk a picit a családnak. Leoni bátyja nagyon kedvesen fogadta a kishúgát, nagyon szereti őt, gyakran simogatja, puszit ad neki, igyekszik segíteni a baba körüli teendőkben. Az első két hetet itthon töltöttük, nagyon jó volt négyesben, de a kisfiunk már ismét jár bölcsibe, a férjem pedig újra dolgozik – igaz, részben itthonról. A munkánk miatt egyébként sok időt töltöttünk német nyelvterületen (a férjem egyetemi oktató, én nemzetközi projektmenedzserként dolgozom), ott találkoztunk a Leonie keresztnévvel. Nagyon megtetszett, ezért utánajártunk, és kiderült, hogy francia eredetű, és itthon is anyakönyvezhető Leoni női utónévként. Több névnapot is ajánlanak a naptárak, mi valószínűleg a július 15-öt fogjuk választani, hogy télen és nyáron is ünnepelhessük a kisbabánkat, aki nagyon jól eszik, szépen hízik és alapvetően nyugodt kislány, kivéve, ha éppen fáj a pocija, mert akkor a nevéhez hűen gyakran kisebb oroszlánüvöltéssel jelez.

 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek