Dombóvári István: „Életünk legnagyobb kalandjaként tekintünk a szülőségre”

Dombóvári István és felesége könnyedek, lazák, és mondani sem kell: lételemük a humor. Arról viszont teljes komolysággal meséltek, hogy mindennél jobban várták a találkozást gyermekükkel. A család legkisebb Pistije januárban született a TritonLife Róbert Magánkórházban, s azóta mindennap bearanyozza szülei életét. Ahogy ők mondják: „amikor felénk mosolyog, az a minden”.

Dombóvári István gyermeke

(A kép felhasználása nem engedélyezett, kizárólag a Róbert Károly Magánkórház Zrt. jelenítheti meg az online felületein)

A humorista szerint gyermekük pusztán a jelenlétével is tanítja őket. – Mindig lehet jobbá válni. Az ego abszolút háttérbe kerül, hiszen az a legfontosabb, hogy ő jól legyen. Én például onnan érzem magam apának, hogy már nem puffogok, amikor éjjelente fel kell kelni – mondta Dombóvári István, aki úgy tartja, a lét legfőbb célja az élet továbbadása, továbbörökítése. – A karrier, a pénz és hasonló dolgok csak sebtapaszok a sebre – tette hozzá.

A nehézségekről is kell tudni beszélni

A várandósság első pillanatától kezdve a legnagyobb gondoskodással vannak kisbabájuk felé, így nyári esküvőjükön sem eresztették el a hajukat. A kisbabára és a kismamára egyaránt vigyázni kellett a terhesség során, hiszen többféle egészségügyi panasz ütötte fel a fejét Dombóvári Lillánál. Őszinte Instagram-bejegyzésben is írt már arról, amit nekünk is elmesélt: nem volt könnyű a terhessége, a rosszullétek a 13. hétig folyamatosan jelen voltak, több kilót fogyott, majd magas vérnyomással küzdött. Utóbbival kórházba is került, végül napi hét gyógyszert szedett rá.

Férje szerint akár tankönyvi esetnek is mondható, amikkel felesége mindvégig megküzdött: a fentiek után jött a savasodás, a vizesedés, a vérszegénység és az ájulások, valamint az éjszakánkénti, kínzó lábfájások. – Nem mindenki szereti ezeket kimondani, mert attól tartanak, hogy a nehézségek beismerése miatt azt fogják gondolni az emberek, hogy kevésbé szereted a gyermekedet, pedig ez nem így van, lehet erről nyíltan beszélni, ez semmit sem von le abból, hogy mennyire imádod azt, akit kilenc hónapig a szíved alatt hordtál – fejtette ki az édesanya.

Megnyugtató tervezhetőség

Bár a várandósság nem volt könnyű időszak, a szüléssel már minden rendben volt. – Programozott császárom volt, tudatosan döntöttünk így a férjemmel és az orvosommal, Dr. Timmermann Gáborral karöltve. Az ő szaktudása biztonságot adott, tudtam, hogy kezébe adhatom a gyermekem életét és a sajátomat. Sokan tartanak a császártól, de számunkra nagyon megnyugtató volt a tervezhetőség. Minden egyes folyamatot előre elmondtak, tudtam, mi után mi fog következni, és úgy is lett. Előtte éjjel nem nagyon aludtunk, de ahogy beléptünk az épületbe, megnyugtató profizmus uralta a hangulatot.

Majd férje hozzátette: a Róbert Magánkórház teljes ellentéte annak az emléknek, ami általában beivódik az ember emlékezetébe a kórházakról, a fehér csempével, a régies felszereléssel és azzal a furcsa illattal. Itt inkább olyan érzésünk volt, mintha wellness szállodába érkeznénk. Ami a Dombóvári házaspárnak beválik, ahhoz ragaszkodni szoktak, így nem csoda, hogy amikor a jövőbeni családi tervekről kérdeztük őket, akkor is emlegetni kezdték a Róbert Magánkórházat.

– Én három gyermeket szeretnék, de a feleségem mondja meg a tutit – osztotta meg velünk Dombóvári István, majd felesége mosolyogva fűzte hozzá: a három is alkuképes, de egy testvért mindenképp szeretnénk, és ragaszkodunk hozzá, hogy legközelebb is Timmermann doktorúr legyen az orvosunk, hiszen sok olyan helyzet volt, amikor az ő támogatásával sikerült túllendülnöm a nehézségeken.

Szülői csapatmunka: rendezvénystop ide vagy oda

Hogyan kapta nevét a család legkisebb Pistije? Nincs benne titok, hamarabb megvolt a név, mint a gyerek – tudtuk meg a szülőktől. – Eldöntöttük, hogy ha lány, akkor a feleségem választ, ha fiú, akkor én, és csak akkor vétózunk, ha nagyon nem szeretnénk a másik választását. Érdekes a Pista név a családunkban: apám, nagyapám, apósom és az ő apja is István. Nem is feltétlenül a névben, hanem a személyiségben hiszek. Mindenki nagyon örül a névválasztásnak – árulta el a humorista, akinél arról is érdeklődtünk, előadásaihoz vajon inspirációforrás lesz-e az apaság?

– Csak minimálisan fűzném bele az előadásaimba, hiszen ezek intim dolgok. Nem tervezem, hogy tartok apuka műsort, de nyilván megérint a téma, így nem is fogom elrejteni, de nem is teszem vezérfonallá.

Az élet úgy hozta, hogy a rendezvénystop miatt több időt otthon tud most lenni kispapaként Dombóvári István, bár saját bevallása szerint a kulcs a jó időbeosztásban rejlik, hiszen ha újra elkezdődnek az esti fellépések, műsorvezetések, akkor is ott tud majd lenni családja mellett, legyen szó gyermeknevelésről vagy házimunkáról – hol napközben, hol este.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek