2022. 12. 15.

Feller Adrienne és Feller Madeleine: Az olajok a háborítatlan szülés jelentőségteljes megtámogatói

„A háborítatlan születés- és szülésélmény egy életre szóló erőforrássá válik az anyának és a gyermeknek egyaránt – ezt 30 évvel ezelőtt Stockholmban, a lányom születésekor tapasztalhattam meg. Varázslatos volt számomra, hogy az unokám, Zénó érkezésekor a tükörképét kaptuk annak, ami akkor velem történt. Különlegesen szép élmény volt, amelyet a kórházi személyzet szakmai tudása és finom jelenléte biztosított” –  meséli Feller Adrienne szépség- és aromaterapeuta.

TritonLife - Feller Adrienne - Feller Madeleine

"A születés- és szülésélmény az egyik legmeghatározóbb története az ember életének, ezért fontos, hogy minden megtartó erejű legyen. És ez nem feltétlenül épület-, hanem sokkal inkább emberfüggő. Az idők során – mivel társadalmi vállalásként szüléskísérőként is tevékenykedem – erőteljesen belém ivódott, hogy mekkora kontraszt van aközött, ha az asszonyok saját méltóságukat megőrizve vannak ebben a kiszolgáltatott helyzetben, vagy ha a félelem és a bizonytalanság mélyíti a kiszolgáltatottság érzését. Nagyon nem mindegy, és az egész születésélményre meghatározó, hogy az anya a környezetnek köszönhetően milyen érzelmi állapotban van. Megkapja-e a kellő támogatást és szeretetet a szakértelem mellett."

"Harminc évvel ezelőtt, Madeleine születésekor nagyon mély élményként ivódott belém, hogy mekkora ereje van annak, ha háborítatlanul és minél természetesebben történik minden, kizárva az aggodalmakat. Nagyon kellemes meglepetés volt számomra, hogy a TritonLife-ban ugyanezt a pozitív élményt élhettük át Zénó születésekor. Életünk legszebb pillanataiban a lehető legjobb helyen voltunk" – fogalmaz az  ADRIENNE FELLER szépségápolási márka alapítója, akit éppen ez a támogató közeg segített hozzá ahhoz, hogy miután biztonságban látta a lányát, a nagymamává válás lélekben megélt rituáléjára is rácsodálkozhatott.

Erről olvashattunk gyönyörű sorokat Facebook-oldalán is: „Reggel, amikor a tükörbe néztem, már mosolyogtam, mert drága nagyanyám tekintete nézett vissza. Ezen az éjszakán az Isten a tenyerébe vett, levette régi ruhám, s új ruhába öltöztetett. S amikor a kicsi unokámat újra a szívemhez öleltem, olyan voltam, mint egy óriási fa, magasabb, s erősebb, mint valaha. A testemben lévő nedvek a szeretet himnuszát zengik azóta. Nagymama lettem. Micsoda istennői szerep! Deo Gracias!”

Szülésre hangolódás – sétával, illóolajos fürdővel, masszázzsal

Feller Madeleine közel 16 éve dr. Pop Andrea szülész-nőgyógyász szakrendelésére jár, így nem volt kérdés számára, hogy kinek a támogatásával szeretné világra hozni Zénót.

"Maximális a bizodalmam Pop doktornő irányába. Ismerjük egymást, és tudom, hogy fantasztikus orvos. Amit ő képvisel, és amit én szerettem volna, az összeér. Tudtam, hogy ha bármilyen komplikáció felmerülne, akkor mellette biztonságban lennénk. Bakóné Gottfried Anikó szülőszoba-vezető szülésznővel remek párost alkotnak. Nem volt szigorú forgatókönyv, de megbeszéltük, hogy a 3-5 perces fájásoknál fogunk bemenni a kórházba" – idézi fel az édesanya, akinek éjjel egy órakor jött az első fájása.

"Körülbelül este nyolcra értünk be a kórházba, addig otthon voltunk a férjemmel, az édesanyámmal és a szüléskísérőmmel, Kovács Judittal. A séta, az illóolajos fürdő és a masszázs volt fókuszban, nagyon ráhangolódtam magára a szülésre, és abban bíztam, hogy az éjjel érkező fájdalmakból aznap estére valóban szülés lesz. A fájások a délutáni masszázst követően lettek intenzívebbek. Nem volt bennem félelem, mert tudtam, hogy olyan emberek vesznek körül és fognak körülvenni a kórházban, hogy át tudtam adni magam ennek a folyamatnak, és nem kellett máson gondolkodnom. Nagyon hálás vagyok az egész csapatnak" – hangsúlyozza Feller Madeleine, aki szerint az a legfontosabb, hogy a szülés során rugalmasak legyünk magunkkal szemben.

Olajok, mint a test és a lélek egyensúlyának őrzői

A bizalom és a szakértelem mellett az is megnyugtatóan hatott az édesanyára, hogy tudta, a szülőszobában is engedni, sőt támogatni fogják az illóolajok használatát. A család úgy véli, hogy ma már az igazi tudományos munka úgy történik, hogy figyelembe veszi az embert, a természetet és a megszerzett tapasztalatok mellé illeszti a tudást, melynek a szép ívű összefonása az, ami éltető erejű.

"Az illóolajokat a doktornővel és a szülésznővel teljes összhangban és egyetértésben alkalmaztuk, így kórházi körülmények között is olyan atmoszférát tudtunk teremteni, amely az otthon melegét, biztonságát idézte. Segítettük ezáltal a lányomat a természetes, nem farmakológiai fájdalomcsillapításban, és az összehúzódások megfelelő támogatására is kiválóak voltak az illóolajok. Emellett mélyítették a befeléfordulást, az adott pillanat megélését, a félelmek oldását, így tehát a háborítatlan szülés megtámogatójaként is jelen voltak. Az olajok összekapcsolják az egész történetben jelen lévőket, a családtagokat, a szakembereket, és ebből egy nagyon szép hullámzás alakul ki" – mondja Feller Adrienne, aki édesanyaként és aromaterápiás szakemberként is fontosnak tartotta, hogy már a várandósság idején, majd pedig a vajúdás és a szülés során, és azt követően is jelen legyen az aromaterápia, mint a test és a lélek egyensúlyának megőrzője.

Panarom-csomagok a várandósság, a szülés és a gyermekágyas lét időszakára

"A várandósság során felmerülő változásokban nagy támogatást jelentenek a Panarom-illóolajok, legyen szó akár a saját magunkhoz és a babához való kapcsolódásról, meditációról, a belső béke megteremtéséről (például a Mesélő Holddal), vagy akár olyan fizikai tünetek megelőzéséről vagy kezeléséről, mint az ödéma, a visszeresség, vagy a bőr rugalmasságának változása. A maga történetében mindenki máshogy reagálja le ezt a változást, de ha középpontban, egyensúlyban tudjuk tartani az asszonyt – márpedig az illóolajokkal ez lehetséges –, akkor minimálisra lehet csökkenteni azt, hogy bármilyen kellemetlen tünet megjelenjen, vagy ha megjelenik, akkor napi aromaterápiás kezeléssel nagyon szépen lehet segíteni."

TritonLife-Panarom

A Mesélő Hold például, ahogy a szakember is említette, a meditációs, befelé figyelős hangulat létrehozásában tökéletes társunk lehet, a benne lévő mirha, tömjén és mandarin finom, megtartó erejű illatot varázsol, amely erős védelmet is sugall. Az a pozitív információ, amit az illat hordoz, kiválóan beemelhető a térbe, így később, a babaszoba nyugalmának megteremtésére is kiváló választás. Hasonló, biztonságot és nyugalmat nyújtó illóolaj a Fénylő Csillag is, amelyben citrom, grapefruit, levendula, mirtusz és niauli találkozik.

"Zénó születésével elindult tehát az illóolajok használata a TritonLife-ban, és egy friss együttműködésnek köszönhetően már minden család számára elérhetőek a Panarom-termékek. Kiforrott csomagunk van, amellyel a várandósság, a szülés és a gyermekágyas időszak alatt is megtámogathatjuk az asszonyokat. A Világra hozó masszázsolajjal a hátat és csípőt érdemes masszírozni vajúdás során, hiszen nyugtató, lazító hatással bír. A Parázs olaj akkor van nagy segítségünkre, amikor egy intenzívebb fájást előidéző hatást kívánunk kiváltani. A Hold olaj pedig a gátvédelemben nyújt nagy segítséget, így már a szülésre kiírt időpont előtt 6-8 héttel érdemes elkezdeni használni, napi rendszerességgel, hogy a gáti szakasz bőrét rugalmasítsa. Ha pedig szülést követően a gáti sebek regenerálására van szükség, az Ezerjó olaj gyógyító ereje segít" – osztja meg velünk végezetül Feller Adrienne.