2021. 07. 26.

Gólyahír a Mózes-Horváth családnál – Megérkezett a 11. baba

Egészségben, boldogságban és villámsebességgel látott napvilágot Mózes-Horváth Ingrid és Mózes-Horváth Ákos 11. gyermeke, Írisz Erzsébet a Róbert Magánkórházban. Az intézmény szülész-nőgyógyász szakorvosa, dr. Herczegh Szabolcs kilenc alkalommal segítette az útján az édesanyát.

23 év alatt 10 gyermeknek adott életet Ingrid, akivel legutóbb akkor beszélgettünk, amikor már mindenórás kismama volt. Elmesélte, hogy számukra is meglepetés lesz, hogy a hat fiú és a négy kislány mellé ki érkezik, most először ugyanis úgy döntöttek, csak a születés pillanatában szeretnék ezt megtudni.

A kis Írisz ugyan megvárakoztatta a családot, hiszen a kiírt dátum után két nappal érkezett, de a kórházban majdnem rekordot döntött – meséli az édesanyja.

– A betöltött 40. hét után voltunk vizsgálaton, de aznap még hazaengedett a doktor úr. Este még nem éreztem jeleket, a szokásos módon megvacsoráztunk, és mindenkit ágyba tereltünk. Egy jó zuhany után kíváncsi voltam, hogy vajon én mennyit tudok aludni, végül három órát sikerült. Reggel hatkor azonban felgyorsultak az események, annyira, hogy egy órával később már a karunkban tarthattuk a kisbabát. Ákos, a férjem végig velem volt, de már összeszokott csapatot alkotunk a doktor úrral, és persze Kovácsné Bognár Katalin szülésznő is sokat segített. Kicsit izgultam, hogy eljutunk-e a szülőszobáig, ugyanis a most 10 éves Borbolya ezt nem várta meg, a kórház kapujában született.

A kislányok mindannyian virágnevet kaptak, de a sort a fiúk nyitották, tudtuk meg Ingridtől. A 23 éves István és a 21 éves Csongor az anyuka első házasságából született.

Őket követte a most 18 éves Endre, majd két évvel később Lizinka, négy év múlva pedig Lehel. Borbolya 10 éves, Hanga 7, Lackó 6, Jázmin 4, Gergő pedig 2 és fél. A kicsi baba (virág)nevét a gyerekek választották, így teljes a lányok koszorúja.

Mint Ingrid elmesélte, a várandósság nagyon szép emlék, a szülés pedig ismét nagyon jó élmény volt számára. A kórházban nemcsak őt segítették értő figyelemmel és gondoskodással a nővérkék, de azok az édesanyák is választ kaptak minden kérdésükre, akik az első gyermeküket hozták világra.

Ingrid már gyakorlott szülő, sőt, a hivatása is gyerekekhez kapcsolódik, ugyanis óvónőként családi bölcsődét vezet már csaknem egy évtizede. A bölcsis csoportok ugyan most hiányolják őt, de amint lehet, már ketten mennek vissza, Írisszel.