Gryllus Dorka: „Az anyaság egy olyan élmény, mely során bekerülünk az élet körforgásába”

Gryllus Dorka és férje, Simon Kornél régóta szerettek volna egy kistestvért Somának, de hosszú évek küzdelme után végül úgy döntöttek: megbékélnek a helyzettel és elengedik a családbővítés gondolatát. Az élet azonban váratlan meglepetést tartogatott a színész-rendező házaspárnak, és a TritonLife Róbert Magánkórházban pár héttel ezelőtt meg is született Áron. Várandósságról, formálódó világról és a szülővé válás csodájáról is beszélgettünk Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal.

gryllus dorka

Folyamatos változások, egymásra hangolódás, új tapasztalatok – ezekről szól most Gryllus Dorka, Simon Kornél, valamint két fiúk, a 8 éves Soma, és az újszülött, Áron élete. Finom tapogatózás ez, amikor megismerik a kis jövevény szokásait, személyiségét. A járvány miatt ez az időszak most egy kicsit más, mint első fiúk érkezése után, ugyanis most senki nem jön látogatóba – maximum a konyhaablakból integet ki Dorka, karján a kicsivel. Elmondása szerint furcsa kettősség ez, hiszen jól esik a talpalatnyi béke, de a szeretteik természetesen hiányoznak. A terhesség is másképpen zajlott Áron esetében, mivel a kevesebb munka miatt Dorka is többet tudott pihenni, így volt ideje felkészülni arra, hogy 47 évesen újra anya legyen.

Klimax helyett terhesség

– Az első gyermekem, Soma 2012-ben született, ekkor 39 éves voltam és bár nagyon vágytunk még egy babára, az orvosok nem biztattak. Azt mondták, már túl vagyok azon a koron, amikor ilyen csodák történnek az ember életében… velünk mégis megesett – kezdi a mesélést Gryllus Dorka színésznő, miközben Áron gőgicsélése töri meg a szavai ritmusát. Mintha csak helyeselne és megerősítené: „igen, itt vagyok, rólam van szó!”

– Az első tüneteimnél azt gondoltam, hogy biztos csak klimaxolok. Amikor Soma született, már úgy tűnt, hogy az az utolsó pillanatban vagyunk, így most 8 évvel később fel el sem merült bennem, hogy várandós is lehetek. Majd Kornél egyik nap rám nézett és közölte velem, hogy szerinte terhes vagyok. Utána vettünk egy tesztet, ami megerősítette a jó hírt. Azt hiszem, ha rajtam múlik, akkor a 9. hónapig nem hittem volna el, hogy valóban áldott állapotba kerültem. Akkor már belenyugodtam, és lezártam magamban ezt a fejezetet. Nagyon nehéz volt visszatérni ebből a helyzetből. De meg kellett kérdeznünk magunkat, hogy „akkor most mi legyen?”

Fél lábbal a Magyar népmesékben

Az első ultrahangos fotó után már Dorka is felszabadultabbá vált és ő is elhitte, hogy gyermeket hord a szíve alatt.

– Akkor már nem csak egy távoli gondolat volt a baba, hanem a kezemben tartottam a csalhatatlan bizonyítékot is. Nem voltak többé kérdések. Ahogy mi, úgy a család is megdöbbent, de természetesen az első sokk után mindenki nagyon örült a családbővülésnek. Főleg Soma, aki már régóta szeretett volna egy kistestvért. Azt hiszem ő most fél lábbal a Magyar Népmesékben érzi magát, mert sok évig mondtuk neki, hogy nem lesz kistesó, aztán mégis. Remélem az életben is minden kívánsága így fog teljesülni. Most féltő gonddal vigyáz Áronra és mesét is olvas neki.

A „legek” nyelvén

Áron a TritonLife Róbert Magánkórházban született, és a család nagyon hálás az itt dolgozóknak a szakszerű ellátásért és a figyelmességért, melyben részük volt. – Csodálatos élmény volt ez a három nap. A kórház minden orvosa és dolgozója végtelenül kedves volt velünk, nagy szeretettel vettek körül, látszott rajtuk, hogy szeretik, amit csinálnak. Bárkihez fordulhattam segítségért a nap bármely szakaszában, mindig kedvesen és vidáman, sok türelemmel segítettek. A szülés is zökkenőmentesen, gyorsan ment, nem voltak komplikációk és szerencsére a férjem is velem volt. Igazi hősként. Amikor kellett, fogta a kezem – számomra nagyon jó érzés volt, hogy végig mellettem állt.

Kornél is csak „legekben” tudta mérni a pillanatot, amikor azt mondta, hogy „az élet legmeghatározóbb, legmegrázóbb, de leggyönyörűbb emléke” volt Soma és Áron születése.

– Az anyaság egy olyan élmény, mely során bekerülünk az élet körforgásába, részei leszünk egy végtelen láncnak. Ebben az új dimenzióban átlép rajtunk az idő – mondja Dorka, majd Kornélazzal fejezi be: – A születés legszebb csodája, hogy lesz egy ember – esetünkben már kettő –, akit mindennél jobban szerethetünk – bármi is történjen. Örökké szeretni fogom őket, feltétel nélkül.

 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek