GYÓGYULÁSOM TÖRTÉNETE

2018 júliusában betöltöm a hatvanadik életévemet. Még mindig nagyon szeretek tanítani, de lassan készülök a nyugdíjra.

Szeptember végén, túl a menopauzán vérzést tapasztalok. Nőgyógyászt kell keresnem! Baráti ajánlások, interneten való keresés. A Medicina Egészségközpont honlapján fedezem fel Dr. Lőkös Béla bemutatkozó levelét, amely felkelti érdeklődésemet. Szakterületei szülész-nőgyógyász, gyermek-nőgyógyász és klinikai onkológus. Később a Róbert Károly Magánkórház honlapján egy vele készített riportot is találok. A döntésem ennek alapján születik meg és kérek időpontot a Medicinába.

Az első személyes találkozás mindent eldöntő volt, érzem jó kezekben vagyok! Mindenre kiterjedő pontos kérdések és vizsgálat. Főorvos úr alapos, részletes tájékoztatást ad. Javasolja egy egészségügyi küret elvégzését, szövettani vizsgálatot. Október hatodikára előjegyeznek a beavatkozásra.

Először járok a Róbert Magánkórházban. Mosolygó, udvarias recepciósok. Tisztaság, nyugalom. Vizsgálatok, altatóorvos. Pénteken délelőtt jelentkezem a kórházban. A szobámat Halász Szilvia mutatja meg és készít fel. Pillanatok alatt kapcsolatot tudott teremteni velem.

A műtét utáni ébredés. Főorvos úr áll az ágyam mellett. Mindent ismertet, várjuk a szövettani eredményt. Hétfőn már a tanítványaimmal vagyok. Jó köztük lenni!

Az idő keservesen vánszorogva telik. Megérkezik a citológia eredménye: negatív. Végre egy jó hír!  A szövettani eredményt változatlanul aggódva várom! Közben böngészek az interneten, átnézem a Róbert honlapjának nőgyógyászati részét. Szembesülök a méhtest rák fogalmával. Remélem, hogy nem…..

Október 27-én tantestületi értekezlet. A telefon Dr. Lőkös Béla nevét jelzi. Kirohanok az értekezletről. Főorvos úr nem közöl jó hírt, egy órára vár a kórházba. Képtelenség, hogy visszamenjek az értekezletre.

Ülünk egymással szemben a főorvos úrral. Lassan, megfontoltan közli a diagnózist, méhtest rosszindulatú daganata. Grade 3. Főorvos úr elnézést kér tőlem a rossz hírért, én próbálok mosolyogni. Igyekszem fegyelmezetten viselkedni. Kiterjesztett hasi műtét vár rám, amelyet részletesen ismertet. Vállalom-e? 

Életemnek ezen az állomásán köszönöm Önnek a pontos tájékoztatását, az empátiáját és azt, hogy megismerkedésünk első percétől partnerként kezelt a gyógyuláshoz vezető úton! A bizalmam, a reményem az Öné. A műtétet vállalom és kérem, Ön végezze el!

Két hét alatt vizsgálatok hosszú sora. Vérvétel, CT, MR……… Új fogalmak: onko-team. Lassan jönnek az eredmények. Közben ellenőrzöm az életbiztosításomat, átadom a férjemnek a karácsonyi ajándékát.

Megcsillan a reménysugár! Az MR-ben szereplő mondat:”az infiltratio a myomertrium vastagságának 50 %-át nem haladta meg.” (A latin tanulása nem vált káromra.) Azonnal hívom a főorvos urat.

Hallom a hangjában az őszinte örömöt, amikor elmondom a lelet eredményét!

November 27. Péntek. A műtét napja. Szilvi ismerős arca fogad, nagyon örülök neki! Előkészületek. A műtőben teljes készültség, árad felém a nyugalom. Főorvos úr már koncentrál……

Az ébredés után először a családom érkezik, néhány perccel később főorvos úr. Minden a terv szerint zajlott!

Köszönöm az ébredés utáni biztonságot, hiszen akkor is ott volt mellettem.

Öt napot töltöttem a Róbert Kórházban. Köszönöm a kórház orvosainak, ápolóinak odaadó figyelmét, tapintatát! A végtelen türelmet és a mindenre kiterjedő ellátást a műtét utáni napokban!

Tisztelt Főorvos úr!

Köszönöm Önnek a hihetetlen profizmusát, amellyel kezelt. A telefonos érdeklődéseket és a betegségem folyamatos figyelemmel kísérését. Kérem Önt, mint gyógyítómat továbbra is fogja a kezem és kísérjen utamon a gyógyulás éveiben!

Megérkezett a műtét utáni szövettan, nincs áttét!!!!

2018 júliusában reményem van a születésnapom megünneplésére. Vasárnap pedig meggyújthatom a családom körében advent negyedik gyertyáját is, amely az örömöt jelképezi!

Sok szeretettel kívánok Önnek és szeretteinek, valamint a Róbert Kórház dolgozóinak áldott ünnepeket!

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek