"Már a terhesség elejétől kezdve biztonságban éreztem itt magam..."

Kedves Róbert Károly Magánkórház!

December 23-án született meg a kisfiam a „Robiban” és a köszönetemet szeretném kifejezni a kórháznak. Már a terhesség elejétől kezdve biztonságban éreztem itt magam, ami a nyugodt környezetnek és a dolgozók közötti egységnek köszönhető. Dr. Pop Andrea és Bakóné Gottfried Anikó szülésznő terelgettek a szülésig és segítették világra a kisbabámat. A köztük lévő összhang megismétlődött a kórházi személyzet munkájában, ami bizalmat ébresztett.

Anikó javaslatára részt vettem Rigóné Tavaszi Piroska gyógytornász, manuálterapeuta által vezetett kismamatornán a szülés előtt. Szisztematikusan készített fel minket a szülésre nemcsak testileg, de lelkileg is. Segítségével a terhesség utolsó napjáig aktív és fitt lehettem, szülés alatt pedig koncentráltabb. Mivel a kisbabám medencevégű fekvésű volt még a 37. héten is, Pop doktornő javaslatára kértem külső fordítást. Dr. Siklós Pál főorvos úrral és dr. Siklós Nórával egy emberként küzdöttünk, amikor az utolsó pillanatban sikerült a megfordítás. A tornán elsajátított légzőgyakorlatok nagymértékben hozzájárultak a sikerhez.

Hüvelyi úton, teljes gátvédelemmel, Kuharcsik Réka hypnobirthing tanfolyamán elsajátítottaknak megfelelően csodálatos háborítatlanságban szültem meg a gyermekem. Mindehhez a legmegfelelőbb partner a Róbert Kórház, Pop doktornő és Anikó voltak. A szülés utáni 3 napban pedig technikai nehézségek miatt nehezen indult a szoptatás. Ha a kedves csecsemős nővérek nem figyeltek volna százhúsz százalékosan, akkor most nem lenne kizárólagosan anyatejes a gyermekem.

Azóta újra Piroskához járok szülés utáni regenerációs tornára azokkal a kismamákkal, akikkel még a szülés előtt is együtt tornáztunk. A speciális gyakorlatsor segít visszatérni a hétköznapi életbe és a korábban végzett sporttevékenységeimhez. Most már tudom, hogy nagyon ritka az a mozgássor, amit szülés után akár hónapokkal is sérülésmentesen végigcsinálhatok. Megtanulhattam, mire kell figyelnem, ha problémamentesen szeretnék erősödni.

Sok apróbb dolgon múlt tehát, hogy ilyen kiegyensúlyozott lehetett számomra ez az időszak, ezt köszönöm a kórháznak. És nagyon jó annak az embernek, aki ilyen környezetben kezdhette meg az életét. :)

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek