Megszületett 2018 EZREDIK babája! :)

Nagy dolog ez a Róbert Magánkórház életében, ugyanis eddig még sosem tudtunk egy év alatt 1000 babát köszönteni. Idén ez a rekord megdőlt! :)

Ezredik Babánkról azt kell tudni, hogy egy gyönyörű, egészséges és csodaszép kislány, aki amilyen különleges időpontban született, olyan különleges névvel rendelkezik. Emmarózának hívják és boldog szülei első gyermekeként jött a világra.

Szerettünk volna méltón megemlékezni erről az eseményről, így egy kis ajándékozás keretén belül sikerült Emmaróza Édesanyjával és Édesapjával beszélgetnem egy kicsit. Nagyon örülök, hogy ennyire nyitott és kedves szülőkkel találkozhattam, akik csillogó szemekkel és hatalmas boldogsággal meséltek el néhány részletet az életükből.

Miért döntöttek úgy, hogy a Róbert Magánkórházat választják gyermekük születésének helyszínéül?

„Tulajdonképpen olyan intézményt kerestünk, ahol támogatják a szülés természetes folyamatát és odafigyelnek az édesanya igényeire. És ha mégis beavatkozásra kerül a sor, biztos lehetek benne, hogy a baba és az én érdekemet szolgálja. A természetes szülés kísérése és támogatása témakörben a Róbert Kórház honlapján olvastunk a legtöbbet, úgy láttuk, a kórház szellemisége egyezik  leginkább az elképzeléseinkkel, a szülésre elsősorban természetes folyamatként gondolnak, kísérik és nem irányítják azt, azonban a lehetséges komplikációkra is fel vannak készülve és ha kell, a megfelelő szakemberek beavatkoznak.  Így azt gondoltuk, hogy ez a helyszín megfelelő lesz számunkra. A történetben azonban van egy furcsa „véletlen egybeesés” is. Mi Dr. Pop Andreához jártunk várandósgondozásra egy másik intézménybe, hiszen Ő a Róbert Kórházban nem rendel. Azonban szülések levezetését vállalja a kórházban. Így nagyon szerencsésen úgy alakult, hogy az általunk választott helyszínen az általunk választott orvos vezethette a szülést. Szülésznőnek pedig Bakóné Gottfried Anikót kértük fel, aki kiegyensúlyozottságával, rengeteg tapasztalatával, kompetenciájával és emberségével rendkívül megkönnyítette a várandósság időszakát és támogatta, kísérte Emmaróza születését."

Mikorra várták a tervek szerint Emmarózát?

„A szakkönyvek alapján november 22-re volt kiírva, de a Doktornő azt mondta, hogy szerinte inkább 28-án fog érkezni. Ez így is lett! Szerencsére a szülés maga is nagyon jó élmény volt. A kórházba érkezésünket követő negyedik órában világra is jött Emmaróza."

Sikerült megélni a pillanatot és minden úgy alakult, ahogy szerették volna?

„Igen, teljes mértékben! Minden olyan dolog, ami nekünk fontos volt, az a Róbert Kórházban magától értetődőnek számított.

Az, hogy a vajúdás folyamatát nem szabályozták, nem kellett meghatározott pozícióban vajúdni, hanem mindenben arra hagyatkozhattam, hogy az adott pillanatban mi esik a legjobban, mi teszi könnyebbé a folyamatot, hogy jelen lehetett a férjem és támogathatott, az aranyóra betartása, a gyermek-szülő kapcsolat támogatása azáltal, hogy nem kellett elválnunk egymástól mind hozzájárultak ahhoz, hogy a szülés igazán jó élmény legyen. Sajnos azok alapján, amiket másoktól hallottunk, ezek a dolgok más intézményekben egyáltalán nem feltétlenül számítanak alapvetőnek és ezáltal teljesen más mederbe tudják sodorni a szülés kimenetelét.”

Engem nagyon izgat, hogy hogyan találták Emmarózának ezt a gyönyörű különleges nevet! Árulják el, kérem!

„Igazából sok név szóba jött. De vagy a férjemnek, vagy nekem mindegyikkel kapcsolatban volt valamilyen fenntartásunk. Az Emmát nagyon szép névnek találtuk mindketten, a férjemnek pedig nagyon tetszett a Róza. Az anyakönyvezhető magyar nevek listáját nézegetve bukkantunk rá az Emmaróza névre. Így végül nem kellett döntenünk Emma és Róza között, hisz mindkettőt megkaphattuk egy névben.”

 

A Róbert Kórház nevében nagyon köszönöm, hogy bizalmat szavaztak nekünk és nagyon boldog vagyok, amiért sikerült megadnunk azt, amire szükségük volt, és amit szerettek volna! Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánunk az egész családnak! Reméljük, hamarosan viszontlátjuk Önöket, immár két vagy akár több gyermekkel! J


Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek