2022. 11. 23.

A család negyedik gyereke is a Róbert Magánkórházban született

A család, akinek első gyereke egyidős a Róbert Magánkórházzal, a negyedik gyereket is a TritonLife-ban köszöntötte.  „Mint az orgonasípok” - mondja nevetve az édesanya. 

Mind a négy gyermekem a Róbert Magánkórházban született – mondja mosolyogva az édesanya, Ágnes, aki még emlékszik, hogy amikor az első gyermekét szülte, a kórház épületét épp átalakították, hogy minél komfortosabbak legyenek a kórtermek a kismamáknak és babáknak.

Így az első kisfia, Botond, lényegében egyidős a Róbert Magánkórházzal. Aztán megérkezett Áron, majd Borka, aztán Soma.

Eredetileg három gyereket terveztünk – meséli Ágnes, aki az első gyermek születése előtt francia nyelvtanárként dolgozott. A családfő is tanár, mert számukra a gyermeknevelés nem feladat, hanem lehetőség, a minél tartalmasabb életre. Ahol azonban három, korban közelálló gyermek van a családban, az egyik mindig kimarad a játékból – teszi hozzá mosollyal Ágnes –, így viszonylag hamar beláttuk, hogy kell egy negyedik gyerek is.

Ágnes azonban, ahogy mondja, hűséges típus. Mivel annak idején a nőgyógyászához ragaszkodott, Dr. Mészáros Mártához, aki ebben a kórházban vezette a szüléseket, így természetesnek tartotta, hogy nemcsak az első, de minden gyermeke, biztos kezekben, itt szülessen a „Róbertben”. Igaz, Mészáros doktornő az utóbbi években már nem vállal szüléseket, csak a terhességet kísérte végig. Így minden vizsgálat, a vérvételtől az ultrahangon át a 35 éves kor felett kötelező, úgynevezett integrált tesztig, a TritonLife Róbert Magánkórházban zajlott.

Ágnesék tehát, a tapasztalataikra hagyatkozva ragaszkodtak a TritonLifehoz, így született meg Soma is, immár Nega doktornő felügyelete mellett.

Azonban itt volt, megszokott, „biztos pontként” Franciska, aki szülésznőként, Ágnes minden gyermekének világra jöttét segítette. Franciska jelenléte, a támasz, amit a szülés alatt nyújt, rendkívül fontos volt számomra. Mészáros doktornő javasolta az első gyermeket várva, hogy szülésznőnek Őt válasszam. Most már negyedszer erősíthetem meg, hogy ehhez a döntéshez a legjobb tanácsot kaptam. S hogy milyen igaza volt a doktornőnek, aki nagy tapasztalattal pontosan tudta, hogy 7 éve, egy első szülő édesanyának miért Franciskát javasolja, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hozzá is hűséges maradtam –teszi hozzá.

Soma születésekor, Ágnes nagyon bízott abban, hogy Franciska segítségével, különösebb orvosi beavatkozás nélkül is megszületik a kisfia – és így is lett – mondja nyugodtan és elégedetten.