2022. 10. 01.

Országos siker a Szív Napja szűrővizsgálati kampány

A Szív Világnapján, szeptember végén a TritonLife ingyenes szűrővizsgálati napot tartott országosan 6 helyszínen.

2000 óta szeptember utolsó vasárnapja a Szív Világnapja, mely a szív és érrendszeri betegségek elleni küzdelem szimbóluma, az egészségtudatosságra és a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Budapesten a Hegyalja úti és XIII. kerületi (Róbert Károly körúti) TritonLife Medical Centerekben, a TritonLife Duna Magánkórházban, vidéken a szegedi és debreceni TritonLife Magánkórházakban és az egri TritonLife Medical Centerben zajlott egésznapos szűrés. Előzetes bejelentkezés után ingyenesen lehetett részt venni nyugalmi EKG-vizsgálaton, vérnyomásmérésen és véroxigénszint-mérésen.

Országosan közel 120 páciens vett részt vizsgálatainkon, akiknél további vizsgálatok szükségessége merült fel, intézményen belül a megfelelő szakorvosi rendelésekre illetve vizsgálatokra irányítottuk.

A 6 helyszínen zajló szűrővizsgálatok alkalmával a résztvevők betekintést nyerhettek a TritonLife tevékenységébe, orvosi szolgáltatásaiba, a vizsgálatok után pedig ajándékcsomagokkal is megleptük őket.

 

Az egészséges életmódnak – táplálkozásnak, mozgásnak – és a szűrővizsgálatoknak van elsődleges feladata a szív és érrendszeri egészségünk megőrzésében 

– hívta fel a figyelmet dr. Botos Péter, a TritonLife csoport kardiológus főorvosa. Ennek érdekében fontos az alapvető rizikótényezőket ismerni és szűrni, ilyen a vérnyomás, a vércukor, de akár a vérzsíranyagcsere szint is. 40 év felett legalább évente ajánlott részt venni szűrővizsgálaton. Családi hajlam esetén igenis fontos a vérnyomást figyelnünk, a magasvérnyomás betegség igen alattomos lehet, sokszor teljesen tünetszegényen jelentkezik – emelte ki a főorvos.

 

Folytatjuk

Hasonló akciókat a TritonLife a jövőben is tervez országosan, hiszen fontos az egészséggel foglalkozni, akkor is, ha nincs konkrét panaszunk. Az első számú feladat mindig a prevenció, megelőzni ugyanis mindig könnyebb, mint helyreállítani.