2023. 04. 24.

Szakértelem és emberség - szüléstörténet

Örülnék, ha a személyes történetemmel tudnám segíteni a munkájukat, és azokat a leendő anyukákat is, akik az ideális helyet keresik szülésükhöz – írja Tóth Judit páciensünk. A kórházi zárójelentésen láttam, hogy szívesen veszik a kismamák véleményét az újszülött ellátásról. Részemről nem is véleményt, inkább köszönetet szeretnék mondani. Amennyiben ezt röviden kellene megfogalmaznom: szakértelem és emberség, amit én ilyen mértékben még a magánegészségügyben sem tapasztaltam soha– írja levelében Judit. Szüléstörténet.

A kislányom, Hanga Luca 2023. március 27-én született a kórházban. A terhességi toxémia miatt a 37. héten meg kellett indítani a szülést, valamint nagyon vizesedtem, ez okozta, hogy a gyermekemet nem tudtam anyatejjel etetni. Nagy köszönettel tartozom a szoptatási tanácsadó hölgynek, és itt kérek elnézést, hogy sajnos nevekre nem emlékszem. Rendkívül kedves volt, részletesen adott tajékoztatást és tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudom minél hamarább megsegíteni a tejelválasztást. Rajta kívül is köszönöm a többi csecsemő osztályon dolgozó nővér munkáját. Nagyon hasznos, gyakorlatias tanácsokat kaptam a fürdetés, pelenkázás, illetve a baba ellátása kapcsán.

Első gyermekes anyuka lévén, sajnos nem sok gyakorlatom van. A baba pici súlya miatt elő lett írva a három óránkénti etetés. Hajnali kettő volt, és a kislányom nagyon nyűgös volt. Mennem kellett volna kérni a nővérektől tápszert, de a síró kislányomat nem szerettem volna ott hagyni. Ekkor az éjszakás nővér az előírt etetési időre már hozta is be kérés nélkül a babának megkészített tápszert. Ez egy nagyon kedves gesztus volt. Végül köszönöm dr. Kocsis István munkáját is, a kórházi elbocsájtáskor adott részletes tájékoztatást. Igazán betegközpontú, és nagyon emberséges magtartást tapasztaltam a TritonLife-ban, ami sok esetben mindennél többet számít egy frissen szült anyukának. 

Miért a TritonLife?

Az, hogy miért választottam a TritonLife kórházat, az egy kicsit régebbi történet. Hat éve született a húgom kislánya. Mikor kiderült, hogy babát vár, kérte a háziorvosunk segítségét, hogy ajánljon egy jó szülészorvost. Ő dr. Siklós Pált ajánlotta. Mint ez az édesanyánkkal folytatott beszélgetésből kiderült, én 40 évvel ezelőtt Siklós főorvos úrnál születtem, aki az édesanyánk tanára volt az egészségügyi szakközépiskolában. Számunkra ez egy kedves egyezés volt, hogy utánam az unokahúgomat is főorvos úr segítette a világra. Húgomék rendkívül meg voltak elégedve a kórházban uralkodó renddel, precizitással, a nagymértékű anya- és bababarát hozzáállással, a szülésznők munkájával. Ezt követően családunk nő tagjai a nőgyógyászati szűrővizsgálatok kapcsán is az önök kórházát vették igénybe, illetve az unokahúgom születését követően én is azt a döntést hoztam, hogyha gyermeket vállalok kizárólag a Tritonlife kórházban szeretném megszülni. 

Miért ajánlja a TritonLife-ot másoknak?

Arra a kérdésre, hogy miért tudnám a kórházat ajánlani szintén a saját történetem tudnám elmondani. Sportoló voltam, és az élsport befejezését követőn a sport továbbra is az életem része maradt, emellett igyekszem jól étkezni, ez annyiban lényeges, hogy teljesen egészséges vagyok. A 33. hétig egy viszonylag probléma mentes terhességem volt, majd szinte a semmiből kialakult nálam a terhességi toxémiának egy igen komoly formája. Rendkívül magas lett a vérnyomásom, nagyon komolyan bevizesedtem, ami miatt félő volt, ideje korán meg kell indítani a szülést, és a kislányom koraszülött lesz. Itt szeretném megemlíteni, hogy én egy teljesen átlagos páciens vagyok, aki úgy ment be az utcáról az önök kórházába, mint bárki más.

Amiért én az önök kórházát bárkinek csak ajánlani tudom, az a rendkívül emberséges, betegközpontú bánásmód. Hogy minden orvos esetében, akik kezeltek, az volt a tapasztalatom, hogy mint beteg igenis számítok, bátran fordulhattam kérdéssel hozzájuk, ezekre a kérdésekre választ, segítséget kaptam. Azért a mérhetetlen emberségért, amit én tapasztaltam attól a perctől kezdve, hogy a férjemmel elindultunk, mert babát szerettünk volna, addig a percig amikor a lányunkkal kijöttünk a kórház ajtaján, rendkívül hálás vagyok. Amennyiben ezt röviden kellene megfogalmaznom: szakértelem és emberség, amit én ilyen mértékben még a magánegészségügyben sem tapasztaltam soha. Kedves barátnőm tőlem függetlenül a két kisgyermekét szintén az önök kórházában szülte, fel sem merült más kórház választása.

Egyet kérnék: ha ezt a levelet, vagy annak egy részét kiteszik, kérem, mindenképp a következő rész legyen benne. Sokakban fel fog merülni, hogy igen, magánszektor, és ez a kiemelt bánásmód csak emiatt van. Kérem, higgyék el, nem! 40 éves vagyok, az életben nem egy esetben fordultam meg a magánegészségügyben, és ilyen pozitívan egy helyről sem tudok nyilatkozni. Még egyszer köszönöm a munkájukat!