2022. 11. 08.

Szülés után 3 héttel mehettünk haza először

Páciensünk levele

Évek óta a TritonLife egyik állandó ügyfele vagyok. Azért írok most önöknek, mert szeretném itt is kifejezni hálámat!

2018. július 16-án azonnali császármetszéssel megszületett első gyermekünk, Nimród, aki nem kis meglepetésünkre 1900 grammal született. Igaz, dr. Tekse István a terhesgondozás ideje alatt is kifogástalan munkát végzett, akárcsak a császármetszést végző dr. Tsehai Nega, mégis váratlanul ért mindannyiunkat a kisfiúnk születési súlya.

Inkubátorban helyezték Őt el, és már az első napon beszélt velünk dr. Kovács Éva – akit kiemelten szeretnék megemlíteni – hogy nagyon fog figyelni Nimródra, hisz kritikus az első 3 nap. Amennyiben valami komplikáció merülne fel, akkor azonnali elszállítással fog reagálni, a legjobb ellátás érdekében. 

Bevallom, riasztóak voltak ezek a mondatai és értetlenül hallgattuk az elővezetését, hisz minden rendben volt Nimróddal.

A második napon kék fény alá helyezték, majd harmadik napon dr. Kovács Éva reggel Nimródnál fertőzés jeleit vett észre, így mégis bekövetkezett az, amire nem számítottunk. 

A pánik, félelem, kétségbeesés uralkodott el rajtunk újdonsült szülőként, nem értettük, mi történik… csak sodródtunk. Emlékszem, hogy nem tudtam megjegyezni a kórház nevét, címét, ahova átszállították a kisfiúnkat, a Doktornő készségesen mondta el azt is legalább 20-szor.

Leszervezte a gyors és biztonságos átszállítást, egy koraszülött inkubátoros mentő vitte el Nimródot aznap.

Az intenzív osztályon és a későbbi csecsemő osztályon való eltöltött idő alatt szerzett tapasztalásunk megerősített abban, hogy dr. Kovács Éva a lehető legjobbkor és a lehető leggyorsabban reagált a hirtelen felmerült problémára Nimródnál. Hiszem, hogy szakmai felkészültsége és gyors döntéshozatala miatt tudott Nimród hamar meggyógyulni, maradandó károsodás, szövődmény nélkül. Minden perc számított, mint utólag ezt mi is megtudtuk. 

Szülés után 3 héttel mehettünk haza először, Nimród ekkor már stabil volt. Gyógyszeres kezelését még otthon folytattuk, majd visszamentünk a kezelését szabályzó intézetbe a gyógyszerek leállítása végett. Összességében a 6. héten mondták ki, hogy makk egészséges és szövődmény mentes a gyógyulása! ? 

Mára már Nimród egy 2,5 hónapos 5000 grammos, nagyon kiegyensúlyozott, boldog baba? mi pedig boldog szülei vagyunk.

Köszönjük ezúton is dr. Kovács Évának a szakmai felkészültségét és munkáját, valamint azt, hogy a kórház elhagyása után is figyelemmel követte Nimród kezelését, sorsának alakulását. Megtisztelő figyelmet kaptunk.