Akne, pattanás

Egy napon arra ébredni, hogy a tükörből egy makulátlan bőrű arc mosolyog vissza – ez minden aknes bőrrel küszködő fiatal álma.

Bőrgyógyászunk eredményesen kezeli az aknes, mitesszeres bőrt. A legújabb kutatások eredményei alapján felderíti az akne kialakulásának okát és egyéni adottságokra szabott terápiával visszaadja a fiatal bőr szépségét.


Mi az az akne?

Ha egy fiatalt kérdeznénk arról, hogy mi az akne, akkor bizonyára azt mondaná, hogy élete megszomorítója. Olyan nem kívánt társ, ami a hétköznapok egyetlen pillanatában sem engedi a fiatalt felszabadultan kapcsolatokat kialakítani, kommunikálni, viselkedni.

Ha a bőrgyógyászt kérdezzük, ő azt mondja, hogy az akne tömött tapintatú csomó, fekete mitesszer vagy pattanás. Jellemzően fiatal korban, főleg arcon, mellkason, háton megjelenő bőrbetegség, ami a faggyúmirigyek fokozott működése következtében alakul ki. De ő is tudja, hogy az akne messze több, mint bőrbetegség, mivel elrejthetetlen és szembetűnő, hiszen az arcon van, ezért pszichés gátak kialakulását okozza gyakran.

Ez az oka annak, hogy bőrgyógyászunk fokozott figyelmet és energiát szentel az aknes panaszokra. Tudja, hogy nem csak a bőrt kell meggyógyítani, hanem az aknetől szenvedőnek vissza kell adni az önbizalmát. Ezért körültekintő és célirányos, egyénre szabott kezeléssel visszaállítja a tiszta, sima, gyulladt csomóktól mentes arcbőrt.


Az akne kezelhető. De hogyan?

Mivel minden ember bőre más, ezért legfontosabb lépésként bőrgyógyászunk beazonosítja, hogy milyen típusú és milyen stádiumú a bőrbetegség.

Tudjuk, hogy kialakulását genetikai tényezőkön kívül hormonális változások is okozzák, valamint környezeti viszonyok és táplálkozási szokások hatással vannak a betegség folyamatára. Ezért bőrgyógyászunk részletes kikérdezés alapján anamnézist készít, esetenként endokrinológiai vizsgálatot rendel el.

Ezt követi a kezelési stratégia felállítása, amely külső és belső kezelésekből áll. Külön-külön és kombinálva is lehet alkalmazni ezeket. Bőrgyógyászunk a leghatékonyabb, Ön által is elfogadott kezelési megoldást választja Önnek.

Az időben megkezdett és következetesen kezelt akne tartósan gyógyul, elejét veszi a súlyos, maradandó hegek kialakulásának, ezért mihamarabb bőrgyógyászhoz kell fordulni egy körültekintő, minden körülményre kiterjedő végleges megoldásért.

A már kialakult hegek sem csúfítják örökre az arcot, ugyanis a dermarolleres kezelés speciális kollagénes technikával képes eltüntetni a mély sebek nyomait.


Nagy hatékonyság, kevés kellemetlenség

A pattanásos bőr kezelése ma már nem kilátástalan, mint néhány generációval ezelőtt. Pár évtizede még a bőrgyógyász ágyúval lőtt verébre, kellemetlen, vagy sok mellékhatással bíró kezeléssel járt a pattanások eltűntetése. Ma a részletes kikérdezés után személyre szabott kifinomult kezelési módok segítenek a pattanásos bőr kezelésében. A házi megoldások, mint bizonyos ételek kerülése, a fokozott tisztálkodás, a pattanásos hát vagy arc dörzsölése, erős szerekkel való szárítás, a napozás vagy a szolárium, és főleg a pattanások kinyomogatása nem segít a problémán.

A pattanásos arc, pattanásos hát, nyak, vállak, sőt a pattanásos dekoltázs nagyon kellemetlen, feltűnő, sok gondot okoz. Kezelésüket legjobb bőrgyógyász szakorvosra, kozmetológusra bízni.


Aknés hegek életfogytiglan?

Amilyen kellemetlen pattanásos bőrrel élni, olyan rossz belegondolni, hogy gyógyulás után örökké viselni kell az aknés hegeket. A pattanás után maradt hegek eltűntethetők! Hegek keletkezhetnek még más típusú sérülések, bárányhimlő vagy égés következtében. A hegesedés mértéke egyéni jellemzőket mutat. Van, akin alig hagy nyomot a sérülés vagy az akné, van, akinek túlsarjadásra hajlamos bőrén sok és nagy kiterjedésű heg képződik. A bőrgyógyász specialista egyénre szabott gyógyítási tervet állít össze. Az aknés hegek eltűntetése enyhébb esetben lehetséges krémmel, komolyabb hegesedés esetén a dermarolleres eljárást végzi bőrgyógyász-kozmetológusunk. Ez esetben érzéstelenítés mellett egy eszköz segítségével apró szúrásokkal sérüléseket ejtenek a bőrön. Ezáltal beindul a bőr saját regenerációja, és intenzívvé válik a kollagén termelés, ami csökkenti a ráncokat és a pattanásos hegeket is eltűnteti.