Hasplasztika

A férfiak többsége szerint egy kis pocak aranyos a női testen. A nők szerint is aranyos egy kis pocak a férfi testen. Tehát a kis pocak oké. Főleg, ha szép a bőr fölötte. De ha nem kicsi, hanem nagyobbacska? És, ha nem aranyos, hanem úgy néz ki, mint a katasztrófa sújtotta terület? A plasztikai sebész visszaállíthatja az áhított állapotot. A te dogod csak az lesz, hogy vigyázz rá!

Nincs egyedül, aki két fogyókúra közt mindig kikerekedik, és ezt már nem tudja szépen követni a bőre. Az sincs egyedül, aki sokáig gömbölyű volt, de végre elérte az ideális súlyt, csak éppen a hasa lett ráncos, és egy kicsit meg is ereszkedett. Vagy nagyon. Ma már rengeteg nő szül császármetszéssel. Sokan siratják a régi hasukat, most két párnát látnak a műtéti heg két oldalán. Van, aki meg sem hízik, mégis előredomborodik a hasa, mert hasizmai szétcsúsztak, így elveszett a hasfal tartása. Te is közéjük tartozol? A műtét mellett döntöttél? Lássuk, mi várható!

Rejtett metszés

A probléma hátterében az áll, hogy a bőr rugalmassága nem korlátlan, és sajnos a bőr alatti kötőszövetek és az izmok is könnyen szenvednek maradandó sérülést akár olyan természetes folyamat hatására is, mint a terhesség. Az a rossz hírünk, hogy ha valakinek öröklötten gyengébbek a szövetei, akkor még a kisebb mértékű hízás után történő fogyás is nyomot hagyhat ezen a központi területen. Komoly elhízás esetén a bőr annyira megereszkedhet, hogy kötényszerűen lecsüng, ami nem csak esztétikai probléma forrása lehet. Műtét előtt a plasztikai sebész felméri a páciens állapotát, alkati jellemzőit, igényeit, és ehhez mérten állapítja meg, milyen típusú beavatkozásra lesz szükség. Lehet, hogy csak egy fölösleges rész eltávolítására, a bőr megfeszítésére, a köldök áthelyezésére, de lehet, hogy ezt zsírleszívással célszerű kombinálni, vagy szükség van a hasizmok egyesítésére is. A műtét ennek megfelelően 1-3 órát is igénybe vehet, többnyire altatásban történik.

Egy éjszakát a has plasztikai műtéte után mindenképp az intézményben kell tölteni, majd egy vízzáró kompressziós ruha felöltése után otthon lábadozhatsz. Ezt a ruhát 3-6 héten át kell viselni, a varratszedésre a 2-3 héten kerül sor. Sportolni, fizikai munkát végezni  az első hat hétben tilos. Az orvos útmutatása szerint a kompressziós ruhát lehet, hogy sportoláshoz tovább kell viselned.

A hegvonal a kíváncsi szemek elől rejtetten, a bikinivonalban helyezkedik el. A has és a heg nagyjából fél, egy év alatt nyeri el végső állapotát.

Vigyázz rá!

A plasztikai sebész nem tud új, rugalmas bőrt adni, arra viszont művészi módon képes, hogy visszaállítsa hasad áhított állapotát. De a te eredeti bőröd van ott akkor is. Vigyáznod kell az alakodra!  Beszéld meg orvosoddal, milyen sportot vagy otthon végezhető gyakorlatot javasol, és milyen típusú táplálkozást, hogy karcsú maradj. Ha a műtét után érkezik a gyermekáldás, ne ijedj meg, fogadd örömmel, és fordíts figyelmed a bőröd rugalmasan tartására.