Kinek való a természetes szülés?

A szülés munka, fájdalom, öröm, ajándék. A szülés talány, változás, kétség és meglepetés. A szülés elfogadás, bizalom, összetartozás. A vezetett, irányított szülés korlátokat állít az ismeretlen erők, érzések elé. Van, akinek szüksége van ezekre a korlátokra. Van, akinek nem.

 

Ha bízol abban, hogy a természet jól elrendezte a dolgokat, abban, hogy az anyai test képes óvni, majd képes útjára engedni a magzatot, neked való a természetes szülés. Itt ugyanis a segítőid (bábáink, szülészorvosaink) is bízni fognak ebben. Az első találkozástól arra törekszenek, hogy megismerjenek. Számukra nem csak a vizsgálatok eredményei, a leletek, az adatok fontosak, hanem az is, hogy az alakuló család tagjai hogyan gondolkodnak, mit éreznek, mit élnek át a magzattal, a szüléssel kapcsolatban. Nagyon jól tudják, hogy nincs tankönyvi szülés, az, ahogy a te kisbabád világra jön, egyszeri és megismételhetetlen. Azért szeretnének minél jobban megismerni, hogy értsék a jelzéseidet, az érzéseidet, ismerjék az igényeidet, és ennek megfelelően támogassanak a vajúdás, a szülés, a babával való első találkozás során. Tőled érkeznek számukra a legfontosabb információk. Nem fognak semmiben csak azért korlátozni, mert ez így szokás, nem fognak sürgetni, mert lejár a munkaidejük. Szelíd módszerekkel teszik könnyebbé a szülés munkáját. Borogatást, masszázst, fürdőt, mozgást javasolnak, nyugalmat biztosítanak. Abban támogatnak, hogy megéld a saját, senki máséhoz nem fogható szülésedet.


Ismeretlen erők

Ha nem tartasz az ismeretlentől, és nem szeretnéd mindenáron kézben tartani azt, ami veled történik, ha át tudod adni az irányítást a természetnek, akkor jó, ha a mi csapatunkat választod. Ha számodra fontos az irányítás, ha műszerek között érzed jól magad, és szükséged van arra, hogy mások mondják meg, mikor mit kell tenned, ha az előre eldöntött gyógyszeres fájdalomcsillapítás, a gátmetszés, császármetszés, a jól megjósolható határidők nyújtanak számodra biztonságot, nem javasoljuk a természetes szülést.


Az "anyababa"

A természetes szülés kísérésekor ti vagytok a főszereplők. Az anya segíti a kisbabát, a baba erőt ad az anyának, és a szülés kísérői támogatják őket. A természetes szülés során az anya és a kisbaba egyaránt fontos. Egy egységnek tekintik, nem szakítják el egymástól, mindkettőjük érdekeit fontosnak tartják. Ha úgy gondolod, hogy a baba az első pillanattól a te karodban érzi jól magát, és ott van biztonságban, válaszd a természetes szülést. Ha inkább szakemberekre, és az inkubátor melegére, a csecsemőosztály vendégszeretetére bíznád, keress olyan szakembereket, akik ezt a fajta ellátást tudják számotokra biztosítani. 


A csapat

Van, aki egyetlen szakemberben bízik, csak az ő szavára ad, csak az ő segítségét fogadja el feltétel nélkül. Nálunk egy csapatra számíthatsz, mi mindannyian egyféle szemlélettel, és azonos tudással, szándékkal segítjük a természetes szülést választó családokat. Mivel többen vagyunk, egy közülünk mindig kipihent, nem siet sehová, nem hívják el más anyához, nem kell magánrendelésre sietnie. Így tudjuk megadni számodra a szükséges időt, egyéni odafigyelést és biztonságot. Ha erre van szükséged, neked való a „Róbertes” természetes szülés.


Munkatársak