PekoBelt tapasz: az egészséges és stresszmentes csobbanásban segíti a nőket

Dr. Kovács Péter, a TritonLife szülész-nőgyógyásza négy évtizete űzi hivatását, és ez idő alatt megszámlálhatatlanul sok olyan hölgy problémáját orvosolta, aki fürdőzés vagy vízi sportolás után tapasztalt kellemetlen tüneteket. Neki köszönhetően már megelőzhetjük ezeket a betegségeket, méghozzá az általa kitalált és kifejlesztett PekoBelt tapasszal.

A PekoBelt női egészségügyi tapasz egy vízlepergető film, amely elzárja, így védi a hüvelyt vizes, nedves közegben. A hüvely alapvetően rendelkezik olyan záró funkcióval, ami meggátolja, hogy víz kerüljön bele, de a hölgyek visszajelzése alapján egyértelművé vált, hogy bizonyos helyzetekben – például a szülést követő regenerációs időszakban, vagy épp mellúszás közben – sokkal könnyebben bemegy a víz. A PekoBelt azonban meggátolja, hogy a víz gyengítse a hüvelyflórát természetes vizekben, és olyan fertőtlenített vizekben, nedves helyeken is, mint uszodák, wellness- és spafürdők, szaunák, fitneszszalonok, szoláriumok.

– A nők egyik nagy félelme, hogy uszodai vagy vizes környezetben elkapnak valamilyen fertőzést, és sokan küzdenek azzal, hogy ez meg is történik. Egyszer csak megfogalmazódott bennem, hogy valamit tennem kell. Legelőször egy borotvahabszerű találmány jutott eszembe. Megkerestem egy vegyészt, akivel próbáltunk ebbe az irányba menni, ám ez nem volt járható út – idézi fel Dr. Kovács Péter, akinek aztán 2005-ben jött el a Heuréka pillanat.

A sorsszerű telefonhívás

– Egyszer csak éjjel kettőkor csörgött a telefonom, egy vajúdó anyukához hívtak, hogy tegyek be egy kanült. Betoltam az eszközt a vénájába, és egy teljesen átlátszó, ultravékony ragtapasszal ragasztottam le. Ekkor jutott eszembe, hogy ez kell ide! Egy tapasz! – meséli mosolyogva a szülész-nőgyógyász, aki egyre világosabb elképzelésekkel rendelkezett, és nyomozni kezdett a tapaszok irányába.

– Elutaztam Düsseldorfba, a MEDICA kiállításra, hiszen ott van egy külön szekció, ami csak tapaszokkal foglalkozik. Megnyugtatott, hogy semmi hasonlót nem találtam. Hazajöttem, és egy ismerősömmel – aki nagy jártassággal bír a tapaszok terén – legyártattam néhány mintapéldányt. Évekig nehézséget okozott a tőkeszerzés, majd 2007-ben találkoztam egy kollégával, akinek felkeltette az érdeklődését a termék, és pontosan tudta, hogy merre menjünk tovább, milyen pályázatra nevezzünk be.

Hosszú kísérletezések és kitartó munka

2009-ben, a sikeres pályázat után, a Pécsi Orvostudományi Egyetem közreműködésével elkészítették a klinikai vizsgálatot, és gyártót is találtak, aki képes volt megvalósítani az elképzeléseiket. A prototípus 2011-re öltött formát. Mindeközben rengeteg kihívással találta szemben magát Dr. Kovács Péter, hiszen sem a tapasz alakja, sem a rajta lévő hipoallergén ragasztó és annak hígítása nem mindegy, hogy milyen. Hosszú kísérletezések, kitartó munka és a gyártóval való folyamatos egyeztetés vezetett oda, hogy kialakult a végleges, minden szempontból megfelelő tapasz.

A fejlesztés során egy komplett klinikai protokollt kellett összeállítani, megvizsgálták, hogy különböző körülmények között – például uszodában, szaunában, hideg és meleg vízben – hogyan működik a tapasz. A klinikai vizsgálatban 70 nő vett részt, akiktől megelőzően és használat után is kenetet vettek. A hölgyek a véleményüket is megosztották a doktor úrral, ami rendkívül sokat segített.

Új név, új sikerek

– 2016-ban dobtuk piacra az akkor még más márkanéven futó terméket. Három év alatt tízezer dobozzal adtunk el belőle. Az egyik drogériában is árulták, mégsem akkoriban jött el az átütő siker. 2020 januárjáig volt forgalomban, majd bő egy évvel ezelőtt újra elkezdtem a gyártást. Szabadalmi okokból új nevet kellett kitalálni, így esett a választás a PekoBelt-re. Tavaly októberben indítottuk el a webshopos értékesítést, és azt tapasztalom, hogy sokkal nagyobb a kereslet, mint korábban.

A szülész-nőgyógyász szerint ez a céltudatos működésnek, márkaépítésnek is köszönhető. Ebben felesége is rendkívül sokat segít, emellett két szakemberrel – egy webfejlesztővel és egy marketingessel – dolgoznak együtt. A hosszú távú cél az, hogy egész Európában lehessen kapni a PekoBelt-et, és hogy a doktor úr vállalkozása nagykereskedéssé fejlődjön, kialakítva egy viszonteladói kört.

Több élethelyzetben is védi a nőket

– Azt tapasztalom, hogy a hölgyek nem veszik félvállról az egészségüket, egyre tudatosabbak. Most már arra is van megoldásuk, hogy elébe menjenek a vízben szerezhető fertőzéseknek, javítva ezzel életminőségüket. Ez az orvostechnikai eszköz a szabad fürdőzés nyugalmával ajándékozza meg őket – hangsúlyozza Dr. Kovács Péter, aki mindig is arra vágyott, hogy tudjon valamit adni a körülötte élőknek.

– Örülök, hogy felismertem egy problémát, és hogy az élet segített abban, hogy egy jó minőségű, ám egyszerű terméket hozzak létre. Nagyon jó érzés, hogy ez a tapasz testet öltött, és hogy nincs negatív visszajelzés a hölgyektől. Sőt, menstruáció alatt is nagyon kedvelik, hiszen tamponnal együtt alkalmazva biztonságban fürdőzhetnek, miközben a szivárgást is elkerülik. Emellett a várandósok is nagy részét képezik a vásárlóközönségünknek, hiszen így sokkal nagyobb biztonságban élvezhetik a csobbanást. A babaúszásra járók körében szintén népszerű a PekoBelt.

Kényelem, diszkréció, fájdalommentesség

A tapasz egyik legfőbb előnye más védekező módszerekkel szemben, hogy nem avatkozik bele a hüvely természetes működésébe. Csakis a külső bőrfelülettel érintkezik, sem vegyi, sem mechanikai hatást nem gyakorol a hüvelyre. Használata során nem változik meg a hüvely normál, úgynevezett Döderlein-flórája, amelynek egyensúlya a természetes védelem alapja.

– A 30 mikron vékony, átlátszó, a testkontúrhoz jól idomuló tapaszban csak olyan anyagok vannak, amiket orvosi beavatkozások során is használunk. Anyaga vízlepergető, félig áteresztő filmkötszer, belső felületén finomszövésű szövetréteggel. A PekoBelt amellett, hogy bőrbarát – nem latex ragadó-felületű –, megbízhatóan tapad és hermetikusan zár. Viselésének optimális időtartama egy óra, de bármikor fájdalommentesen és ragasztónyomok nélkül eltávolítható. Fontos, hogy a tapasz szőrtelenített bőrfelületre van kikísérletezve, ugyanis ezen tapad meg jól.

A PekoBelt megvásárolható az alábbi helyszíneken, kérje orvoskollégáinktól vagy a recepción: 

 

  • TritonLife Medical Center XIII. kerület, 1134 Budapest, Róbert Károly körút 64.
  • TritonLife Medical Center Hegyalja, 1112 Budapest, Hegyalja út 100.
  • TritonLife Róbert Magánkórház, 1135 Budapest, Lehel utca 59/C.