KÓD: c19-pcr-teszt

COVID-19 PCR vizsgálat - helyszíni tesztelés

13 990 Ft
Mikor csináltassunk koronavírus PCR vizsgálatot?

Heveny tünetek megjelenésekor (láz, elesett általános állapot, izomfájdalom, nagyfokú erőtlenség, köhögés, fulladás) sürgősen értesíteni kell a háziorvost telefonon, aki az érvényes eljárási rend szerint intézkedik a beteg további ellátásáról; ekkor PCR vizsgálat elvégzésére van szükség.

Ha a panaszok kezdete után 8-14 nappal kerül sor vizsgálatra, akkor először PCR vizsgálatot, majd ha az negatív, akkor szerológiai vizsgálatot érdemes végezni.

 A PCR vizsgálat folyamata
1. Vásárolja meg a PCR vizsgálatot webshopunkban!
(Az időpontok elérhetőségéről call centerünkben érdeklődhet a +36 1 444 5151-es telefonszámon.)
2. A vásárlás után, kérjük, foglaljon időpontot online vagy call centerünkben a +36 1 444 5151-es telefonszámon.
Online foglalás esetén válasszon helyszíneink közül, illetve a "kuponkód" mezőbe kérjük, írja be az utalvány számát.

3. A megadott időpontban jöjjön el a választott helyszínre, hogy elvégezhessük a koronavírus gyorstesztet. Kérjük, hozza magával megvásárolt utalványát kinyomtatva vagy telefonkészülékén digitálisan és a vásárlás után emailben kapott tájékoztatót kitöltve. A vizsgálatra egyedül érkezzen, 18 éven aluliakkal egy kísérő érkezhet. Rendelőnkben egyszerre csak egy személy tartózkodhat, így kérjük kint várakozzon, ha előbb megérkezik.

 
Hogyan történik a vizsgálat?

A vizsgálathoz a szájnyálkahártyáról és az orrnyálkahártyáról egy vattapálcával kell törletet venni. Ez mindössze 2x2 másodperc, amely fájdalmatlan beavatkozás. A mintát ezt követően laborvizsgálatra küldjük és az eredményt 24 órán belül kapjuk meg. Erről az ügyfelet emailben értesítjük, ezért fontos, hogy az adategyeztetésnél az az email cím legyen megadva, amelyre az eredményt várják.

A páciensnek a mintavétel előtt 4-6 órával sem enni, sem inni, sem fogat mosni, sem dohányozni nem szabad. Ezért ehetőleg minél korábban az ébredés után tanácsos elvégezni. A mintavétel során a pácienst először arra kérjük, hogy zárt száj mellett három kisebb köhögést végezzen vagy krákogjon, majd ezt követően nyitott szájjal a garat mindkét oldaláról - a mintavevő pálcával - mintát nyerünk