Dr. Barta Barbara

Bőrgyógyászat
Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomámat 2016-ban a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi karán szereztem meg. Már az egyetemi évek alatt megfogalmazódott bennem, hogy a bőrgyógyászatot válasszam szakterületemnek, és miután volt lehetőségem belekóstolni a szakmába, így ez az elhatározás biztossá vált. Tudományos diákköri munkámat “Frakcionált Er:YAG lézer előkezelés és a konvencionális photodynámiás terápia hatékonyságának összehasonlítása actinicus keratosisok terápiájában” címmel írtam, mellyel helyi szinten második, országos szinten a Magyar Dermatológiai Társulat különdíját nyertem el.

A diplomaszerzést követően rezidens képzésemet a Miskolcon kezdtem el, ahonnan két év múlva, sikeres rezidens vizsga letételét követően Kaposvárra költöztünk, ahol már szakorvos jelöltként folytattam a bőrgyógyászati tevékenységemet. 2022 márciusában kiválóan megfelelt minősítéssel Bőrgyógyászati szakvizsgát tettem.

Érdeklődési területem közé tartozik az Onkodermatológia, de az általános bőrgyógyászaton belül kiemelten foglalkozom az anyajegyszűréssel, akne, ekcéma, rosacea, pikkelysömör kezelésével, valamint a jóindulatú bőrelváltozások eltávolításával. A munkám során fontosnak tartom, hogy a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektessek, mely magába foglalja a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságának hangsúlyozását, illetve az egészségügyi és életmódbeli útmutatásokat.

Tanulmányaim kezdete óta törekszem a szakmai ismereteim folyamatos szinten tartására, valamint bővítésére a különféle bőrgyógyászati és esztétikai konferenciákon és továbbképzéseken, melyeknek rendszeres előadója is vagyok. Célom a pácienseimmel a jó orvos-beteg kapcsolat kialakítása, továbbá hogy naprakész tudással vegyek részt a hozzám fordulók panaszainak gyógyításában.