Dr. Bognár Péter

Bőr- és nemi gyógyászat, kozmetológia

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetemen summa cum laude minősítéssel szereztem meg 2006-ban. Ezt követően bőrgyógyászati tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján folytattam. A bőr-, nemi gyógyászati és kozmetológiai szakvizsgát kiváló eredménnyel abszolváltam 2011-ben.

Szakvizsga után gyógyító munkámat az Egyetemi Klinikán szakorvosként, majd egyetemi tanársegédként folytattam. Széles körű szakmai tapasztalataimat elsősorban az Egyetemi Klinika fekvőbetegosztályain, valamint általános és speciális ambulanciákon – pikkelysömör biológiai terápiája, allergológia, országos STD nemibeteg-centrum, onkodermatológiai és kozmetológiai szakambulancia – szereztem tíz év gyógyító munkája során. A betegellátáson túl mindig örömmel vettem részt a magyar és külföldi orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek képzésében is.

A gyógyítás, oktatás mellett kutatómunkámat a cöliákia (lisztérzékenység) bőrtüneteihez kapcsolódóan végeztem, meghívott előadóként nemzetközi kongresszuson is szerepeltem. Eredményeimmel egyetemi doktori (PhD) fokozatot szereztem 2016-ban.

Szakmai érdeklődési területem a bőr fizikai és immunológiai kapcsolata, újabban az arcon jelentkező gyulladásos kórképek (akné, rozácea) gyógyító és rehabilitációs célú dermatológiai ellátása, a klasszikus és az esztétikai dermatológia határterülete. Több tankönyvfejezet szerzője, továbbképző fórumok rendszeres előadója vagyok. Tagja vagyok a Magyar Dermatológiai Társaságnak, a Magyar STD Társaságnak és az Európai Bőrgyógyászati Társaságnak (EADV).

A Budaörsi Egészségügyi Központban 2018 óta folytatok gyógyító munkát, 2022 eleje óta a bőrgyógyászati szakrendelés szakmai vezetőjeként. Örömet jelent, hogy több tanítványom és kollégám is csatlakozott a budaörsi bőrgyógyász kollektívához.

Ma Budaörsön a páciensek nemzetközi színvonalú, naprakész, magas szakmai szintű diagnosztikus és terápiás bőrgyógyászati ellátásban részesülhetnek. Gyógyító munkánkat kollégáimmal együtt igyekszünk a bizonyítékalapú orvoslás alapelvének betartása mellett minél inkább pácienscentrikussá, „emberarcúvá” tenni. Őszintén hálás vagyok minden kollégának, a segítőkész asszisztenseknek és a páciensének is a bizalomért és a kedves fogadtatásért, amelyet Budaörsön tapasztalok.