Dr. Deák Veronika

Belgyógyászat, diabetológia, endokrinológia

A belgyógyászat egy több területet átölelő, nagy szakág, ez hasonlít a legjobban a régi klasszikus orvosláshoz, amikor a beteg kivizsgálása során a szervezet egészét figyelembe véve, sok apró információt, konzíliumok eredményét összesítve állítjuk fel a diagnózist és kezelési tervet.  A belgyógyászatra épülő, abból önállósodó további szakterületek között pedig mindenki megtalálja a saját helyét, nekem az endokrinológia lett a szívem csücske.

Teljes bemutatkozás

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát 1996-ban. 1998 óta a Kaposi Mór Oktató Kórház Belgyógyászati Osztályán, majd 2013. november 1-től az újonnan induló Endokrinológia-Anyagcsere Osztályon dolgozik.

Szakmai pályájáról így vall:

"A belgyógyászat egy több területet átölelő, nagy szakág, ez hasonlít a legjobban a régi klasszikus orvosláshoz, amikor a beteg kivizsgálása során a szervezet egészét figyelembe véve, sok apró információt, konzíliumok eredményét összesítve állítjuk fel a diagnózist és kezelési tervet.  A belgyógyászatra épülő, abból önállósodó további szakterületek között pedig mindenki megtalálja a saját helyét, nekem az endokrinológia lett a szívem csücske. Így 2005-ben belgyógyászatból, 2008-ban pedig endokrinológiából szakvizsgáztam.

Lévén, hogy a diabetológia, bár Magyarországon önálló szakterület, de része az endokrinológiának, és osztályos keretek között többnyire cukorbetegeket látunk el, 2014-ben diabetológiai licenc minősítést is szereztem.

2017 óta a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán a német nyelvű oktatási program keretében orvostanhallgatóknak tartok endokrinológia gyakorlatokat.

Tagja vagyok a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaságnak és a Magyar Diabetológiai Társaságnak. Német nyelvből felsőfokú, angol nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezem. Két gyerekemmel és férjemmel Kaposváron élek. Kikapcsolódásként rendszeresen futócipőre cserélem az orvosi köpenyt."

A TritonLife Kapos Medical-ban belgyógyászati-, diabetológiai- és endokrinológiai szakrendelésre várja pácienseit.

A szakrendelésre érkezők az időpontegyeztetést követően legyenek szívesek hozzák magukkal:

  • korábbi laboreredményeiket, ultrahang leleteket;
  • ha történt korábban endokrinológiai, diabetológiai vizsgálat, az utolsó ambuláns lapot;
  • vérzészavar, meddősség esetén a nőgyógyászati vizsgálat eredményét, ha történt;
  • gyógyszerlistát,
  • illetve cukorbetegek, ha van, vércukornaplót, vércukormérőt.