Dr. Fábián Zsolt

Plasztikai sebészet

„Szeretném mindenki számára elérhetővé tenni a szépséget és a harmóniát. A páciens testi-lelki harmóniájára törekszem, ezért fontos, hogy mindenki elégedett legyen” – mondja dr. Fábián Zsolt.

Teljes bemutatkozás

„Szeretném mindenki számára elérhetővé tenni a szépséget és a harmóniát. A páciens testi-lelki harmóniájára törekszem, ezért fontos, hogy mindenki elégedett legyen” – mondja dr. Fábián Zsolt plasztikai sebész, aki esztétikai beavatkozásokkal (mellplasztikával, hasplasztikával, arc- és intimplasztikával, valamint zsírleszívással is) foglalkozik a debreceni TritonLife Magánkórházban. Negyven éves sebészi tapasztalatával célkitűzése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a szépséget és a harmóniát.

Dr. Fábián Zsolt 1985-ben végzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd 10 évet dolgozott a Kenézy Kórházban mint általános sebész. Ezt követően a fővárosi Honvéd Kórház plasztikai sebészeti osztályán folytatta tanulmányait. Plasztikai sebészeti szakvizsgát 1997-ben tette, majd mikrosebészeti továbbképzéseken is részt vett, ami még inkább segítette az aprólékos, precíz munka elsajátításában. Ekkor indította plasztikai sebészeti magánrendeléseit is: Debrecenen túl Egerben és Kisvárdán is rendel.

 

Finoman bánni a szövetekkel

– Valami mást szerettem volna csinálni, mégis valami olyat, ami a sebészettel kapcsolatos. Nem akartam beállni a sorba. A plasztikai sebészeti szakvizsga már akkor is kihívásokkal teli volt, de ezeket sikeresen megugrottam. Először párhuzamosan csináltam mindkét területet, ám ahogy az új irány fejlődött, úgy döntöttem, hogy az általános sebészettől elköszönök – mondja dr. Fábián Zsolt, aki úgy tapasztalta, ennek az irányzatnak a képviselői finomabban bánnak az emberi szövetekkel, éppen ezért sokkal kevesebb probléma, szövődmény jelentkezik a beavatkozások után.

A plasztikai sebészetet két ágra bonthatjuk: az egyik a helyreállító, vagy rekonstrukciós, a másik pedig az esztétikai. Dr. Fábián Zsolt eleinte többet foglalkozott az elsővel, de mára már az utóbbi terület jóval hangsúlyosabb a munkájában. Nem túlzás úgy fogalmazni, hogy minden esztétikai beavatkozás kapcsán kereshetjük, a hajbeültetés és a botox kivételével. A szakma újdonságaiban folyamatosan elmélyül, különböző kongresszusok, szakmai képzések segítségével.

 

Plasztikai műtétek széles tárháza

A TritonLife Magánkórház Debrecen korszerű technikával felszerelt műtőiben mellplasztikára (mellnagyobbítás
ra, mellfelvarrásra, mellkisebbítésre, férfi emlőplasztikára), hasplasztikára, arcplasztikára (szemhéjplasztikára, fülplasztikára, orrplasztikára), szépségplasztikára (ránctalanításra, ajakfeltöltésre, ráncfeltöltésre, anyajegyek, illetve tetoválás eltávolítására, injekciós visszérkezelésre, hegkorrekciókra, női intimplasztikára, vádliimplantátumra, bőrgyógyászati kezelésekre), intimplasztikára (vazelin eltávolító műtétre), valamint zsírleszívásra és alakformálásra is lehetőség nyílik.

– Nők és férfiak egyaránt megkeresnek panaszaikkal, problémáikkal, ám a nők 75-80%-ban képviseltetik magukat. A nők körében pedig a mellel kapcsolatos műtétek dominálnak. Gyakori még a hasplasztika és a zsírleszívás a test különböző területeiről, de gyakorlatilag minden előfordul. A felnőtt pácienseken túl gyerekek is érkeznek hozzám, például elálló fül miatt – meséli a plasztikai sebész, aki fontosnak tartja, hogy az első konzultáció során mindent alaposan átbeszéljen a pácienssel, és hogy kialakuljon a szimpátia, a kölcsönös megértés.

 

Ahol a vágyak és a szakmai nézőpontok találkoznak

– Abszolút bizalmi kérdésnek tartom, hogy ilyenkor mit osztanak meg velem a páciensek, és mindig arra törekszem, hogy közös utat keressünk. Meghallgatom, hogy mi a cél, mire vágyik, majd elmondom, hogy mit érdemes és mit lehetséges kivitelezni, és így születik egy kompromisszum. Tapasztalatom szerint nyitott fülekkel vannak a szakmai ajánlásokra. Persze az is elő-előfordul, hogy valaki foggal-körömmel ragaszkodik az elképzeléseihez. Ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy kérje ki több plasztikai sebész véleményét, hallgasson meg többféle nézőpontot – fejti ki dr. Fábián Zsolt, aki úgy véli, akkor vagyunk a legszebbek, amikor kifelé sugározzuk magabiztosságunkat, harmóniánkat, és érezzük, hogy szeretjük, elfogadjuk önmagunkat.

 

A türelem szépséget terem

– Türelmes embernek tartom magam, ami nem csak a konzultációk során fontos, hogy jól meghallgassam a páciens kívánságait, elképzeléseit, hanem a műtétek alatt is, hiszen aprólékos, pontos, kicsit sem siettetett munkára van szükség a tökéletes végeredményhez. Itt nem lehet kapkodni. Ha tovább tart, tovább tart… A páciens testi-lelki harmóniájára törekszem, fontos, hogy mindenki elégedett legyen – vallja a TritonLife plasztikai sebésze, aki saját életében is lényegesnek tartja, hogy vigyázzon fizikai egészségére, megjelenésére, így hobbija, hogy rendszeresen jár edzőterembe.